Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija mleka ne, jogurt pa lahko??

mleka ne, jogurt pa lahko??

Pozdravljene.
Dajte mi prosim povedat, ali ste že slišale za to teorijo?
Moji pupi (pri 8 M ugotovili alergijo na jajca, mleko bilo negativno, vendar pa po mojih izkušnjah tudi mleka ni smela-pikice po telesu, driska)zdaj, ko je že 13 mesecev stara sprobavam, kaj že lahko je. Ugotovitev:navadni sadni jogurt (ker čisto navadnega ne mara) poje in je vse OK, če ji pa dam na navadnem alpskem mleku kuhan gres ali polento, pa faše drisko – nobenih pikic, srbenja, ampak samo driska.
Je mogoče imela katera tak primer? Bo minilo tudi to? Si razlagam, da je pač jogurt nekako drugače predelan, kaj pa vem? Včeraj je jedla tudi sir (LCA),pa ji ni bilo nič. Se pravi, da lahko je izdelke iz mleka, samo mleko pa ne? Ko sem se pogovarjala s kuharico v vrtcu, me je samo debelo gledala, ampak sva se sporazumeli, da bo imela pač tako prilagojen jedilnik, in da bom sama doma postopoma poskušala uvajati, ob spremembi pa jo obvestim.

Še eno ? Pri 1 letu ni bila cepljena zaradi al.na jajca. Dobile napotnico za dr. Voduškovo-cepljenje pod nadzorom. Kako to zgleda? Sicer smo že bile pri dr. Voduškovi, ko so ugotavljali alergijo, ampak mi ni jasno, zakaj moramo k njej v ambulanto, zakaj to ne naredijo kar pri nas? A nas bo ona poslala na kliniko ali bomo cepljene kar pri njej v ambulanti? Koliko časa pa moraš biti pod nadzorom?
Hvala vam za odgovore.

ne vem kako je pri tej zdravnici, nam so rekli da gremo v bolnico zjutraj popolda pa domov če bo vse vredu. še vedno čakamo da nas pokličejo, že 1 leto, da dobimo drugo dozo.

Mogoče pa pri tvoji hčerki ne gre za alergijo na mleko, ampak za laktozno intoleranco – pomanjkanje encima laktaze, ki v črevesju razgrajuje sladkor laktozo v mleku.

V mlečnih izdelkih je laktoza že predelana (razgradijo jo bakterije med pripravo izdelka) in zato so lažje prebavljivi.

Posvetuj se s pediatrom, da vaju pošlje na testiranje.

New Report

Close