mladoletna mamica
Če si rodila pred 19 letom (lahko si še vedno mladoletna ali starejša) bi morda pomagala s svojo anonimno zgodbo puncam, ki se znajdejo v podobnih situacijah.
Če bi mi pomagala s svojo zgodbo se oglasi na moj email. Brez skrbi, anonimnost je zagotovljena. O tem problemu se namreč premalo govori, čeprav je lani rodilo 363 mladoletnih punc, ki morda tako kot ti razmišljajo, da se take stvari ne dogajajo drugim, ker se o tem ne govori.
Zanima me kaj bi tebi pomagalo takrat ko si zvedela da si noseča, komu si povedala, kako so se odzvali starši, prijatelji, fant? Kako si se počutila in kam si se obrnila po pomoč? Kako se je spremenilo tvoje življenje od takrat ko si zvedela, da si noseča, kako po porodu?
Delam kot samostojna novinarka in raziskujem socialne teme: kot je biti mladoletna mamica in s kakšnimi težavami se soočate in kaj bi vam pomagalo pri tem.
Lep pozdravček in čim več optimističnih misli,
Mojca
TUDI JAZ SODIM V TVOJO STATISTIKO MLADOLETNIH MAMIC. PRVO HČERO SEM RODILA PRI 18. LETIH. KO SEM ZANOSILA, SEM BILA STARA 17 LET, IN NIKOLI IN NIKDAR MI NI BILO ŽAL ZA TO ODLOČITEV. TA HČI JE BILA ZELO ZAŽELJEN IN LJUBLJEN OTROK, IN JE ŠE VEDNO. PRI 17. LETIH TUDI NIMAŠ NOBENIH TEŽAV V NOSEČNOSTI. KO PA RODIŠ, MALO PADEŠ NA REALNA TLA, AMPAK NI PREHUDO. SEDAJ SEM STARA 30, POROČENA Z OČETOM HČERE Z NJIM IMAM 4 OTROKE, HIŠKO, ODPLAČANE KREDITE IN ŠE MARSIKAJ. NE REČEM, DA JE BILO VEDNO LAHKO. AMPAK TO NI NITI, ČE PRVIČ RODIŠ PRI 40. VERJATNO IMA VSAKO OBDOBJE SVOJ ČAR. ZDI PA SE MI TUDI, DA MIDVA Z MOŽEM LAŽJE SHAJAVA SKUPAJ, KER SVA ZALJUBLJENA ŽE OD 15. LETA, KOT PA NEKATERI, KI SE POROČIJO PRI40.