Najdi forum

lp!
Stara sem 24 let imam partnerja starega 27 let in imava prečudovito hčerkico staro 2 leti…torej smo mlada družina ki pa imamo stanovanjski problem kot verjetno mnogi,da živimo pri njemu doma kjer imajo kmetijo.jaz obupno iščem službo moj pa je zaposlen kot skladiščnik,poleg tega se zdravim za depresijo…no poleg nas še doma živita njegova dva brata…3 sestre pa so se že odselile…zase imamo samo eno veliko sobo…no in problem je tu njegova sestra….ona pride s otrokom gor in si vse moje stvari sposoja brez dovoljena,hodi v našo edino sobo ki jo imamo zase in si vzame iz omare oblačila od moje hčerke za njenega otroka…ne vpraša ne pove nič…potem najdem polulano trenirko v košu za umazana oblačila…HALOOO sem mojmu omenila in pravi da sem občutljiva in podobno…a se vam to zdi normalno? sicer sem ji povedala da nima vstopa v sobo pa me še skor ni hotla poslušat,je samo rekla nisem imela zraven za sproblečt…ah….no zdaj sobo zaklepam….no tudi igrače razmečejo povsod ko nas ni doma in včasih ne pospravijo…potem moram seveda jaz….in sem ji zadnjič napisala sms na lepo da naj igrače pospravijo za sabo,in ona mi napiše da kolikokrat ona pospravi in kolikokrat tašča pospravlja za mano…mi smo tam doma in valda je včasih razmetano,nisem pa njo prosila da pospravlja ker se je odselila in moje stvari lahko pusti pri miru a ne? sicer se mi ni treba zagovarjat ker veliko pospravljam in pomagam…in posledično se z mojmu ful kregava in mislim da dokler ne bomo šli bo tako…nimamo svojega miru…v nedeljo pridejo vsi na obisk z vsemi svojimi otroci in je kričanje vglavnim nedelja je katastrofalna…naj omenim da se noben ne ozira na to da hčerka spi,ko pa njihovi spijo pa mora biti tišina še posebej od te “GLAVNE” sestre sinko ko spi mora biti vse tiho…je že mojo malo v kuhinjo zaprla da naj bo tam ker sinček panča…pa sem takrat odprla vrata in rekal da naj se kar gre igrat kamor hoče…eh živce včasih zgubljam….se mi zdi da mi moj ne stoji ob strani kot bi moral tudi nimam občutka da me podpira…vedno pravi da nič ne more in da sem tečna….in ko mu omenim stanovanje pravi da nikli ne bo zadosti denarja za to tudi za najem…pa mu rečem da jaz pri nemu doma nebom mogla dolgo biti:(
hvala za nasvete

Toplo pozdravljeni,

živite pri partnerju in skupaj imata hčerko, staro dve leti. Počutite se brez moči, saj občutite, da nimate podpore partnerja v tem, kar čutite in doživljate v tej hiši. Kot mamica dve letni punčki, potrebujete prostor in podporo v vašem materinstvu. Ker partner ne naredi ničesar imate občutek, da vas ne sliši, ne čuti in ne razume v vaši stiski. Tudi vaš partner doživlja podobno, je brez moči in ne ve, kaj naj naredi, saj je ta sestra dominirala v družini že od vedno, tudi nad njim. Sedaj, ko ste vi prišli v to hišo, se morda počuti ogroženo, saj je prej bilo vse po njenem, sedaj pa je tu nekdo, ki bi nekaj po svoje. To je njen svet in njena stiska, ki vam jo vsakodnevno povzroča na telesu in nima z vami prav nobene veze. Morda odigravate vlogo katere od sester, ki je odšla od doma in držite s svojo prisotnostjo in s svojo jezo, uporom, vso družino v stanju, kot je bila včasih.

Sedaj ste v stanju, ko vas vse, kar sestra naredi, moti, upirate se, jezite, s tem pa še bolj vplivate na konflikt med vama. Poskušajte najti način sodelovanja, kajti napetost, ki jo sedaj povzročata, bo samo še večja in večja. Najdite način, da se boste z njo pogovorili, iskreno pa se pogovorite tudi s partnerjem, brez kritiziranja in obsojanja. Partner vas čuti v vaši stiski, le ne ve, kaj bi s tem, ker ne verjame, da sestro lahko vstavi. Predvsem on bi moral poiskati s sestro stik v tistih čutenjih in v tisti stiski, kjer sta se že zdavnaj izgubila. Sedaj je odrasel, vsi ste odrasli in sebe še vedno doživljate kot otroci, ki se borijo za očetov ali mamin prestol in potrditev.

Vsekakor pa bo potrebno razmišljati o svojem življenju, svojem prostoru, iščite službo, da bosta lahko plačala najemnino. Vajin odnos je pomemben za vaju in za vajino punčko. Umiriti se bosta morala drug ob drugem, da vam bo vsem lažje in bolj sproščeno, najti drug drugega v odnosu in se povezati. Odnos vama je dan, ne ohranja pa se sam po sebi. Naredita danes nekaj za to, da bosta z vsakim dnem skupaj močnejša in si bolj blizu. Če se vi kot ženska, mama, v sebi umirite, imate vso moč, da se vaš partner odpre in se vas preneha bati. Če hočete priti do njega in njegovega srca, boste morali iti globoko v njegov svet, ga tam začutiti in videti svet skozi njegove oči, njegova čutenja, njegova doživljanja. V tej fazi običajno ugotoviš, da je tam nekdo, ki neskončno hrepeni po bližini, tvoji bližini, toplini, objemu, po občutku, da je ljubljen, prav tako globoko in močno, kot hrepeniš ti. Ko si boste dovolili začutiti, kako globoko hrepeni po vas in si želi bližine, se boste umirili in začutili, da ga imate resnično radi tudi vi. Povežita se in začutita v svetu, v katerem najgloblje bivata, kajti to je tisto največ, kar lahko dasta sebi in svoji hčerki.

Vse dobro vam želim vsem trem in srečno.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

To je pa tako ko se otroci grejo odrasle. Predno sta zakuhala vse skupaj in otroka bi se morala vsest in narest vizijo za naprej- kariera…standard..stalca..potem kravica. 🙂 moje skromno mnenje. Kako bosta sla pa na svoje cr tudi sama nimas financ pa….. jah se se boste imel lustno. mislm pa da zaenkrat moras samo dojet da niso vsi grdi pa krivi da ti slabo tam zivis… ker mislim da kr cakas na neke cudeze. zivljenje ni potica. pa brez zamere

nisva se šla odrasle…sva se odraslo odločila imeti otroka in zato mi ni žal! če danes čakaš na kariero lahko mine tvoj čas za otroke….kariera ni vse…jaz pa sem samo nasvet iskala niso pa vi grdi kot ti misliš da tako jaz mslim….postavi se v mojo kožo kako bi se počutila če bi ti nekdo hodil po spalnici in si sposojal oblačila brez vprašanja…tudi če tu živim imam pravico do zasebnosti vsaj v enem prostoru ali se moram klanjat in reči sej je vredu ti si kar sposojaj kar ti paše.tisti ki imajo vse,denar in vse drugo niti nevedo kako je če hočeš delati pa tudi če za čistilko pa ne dobiš službe….in gledajo iz meseca v meseca kaj lahko kupijo za jesti in kaj ne in včasih jim zmanka za položnice…pa lp

New Report

Close