Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Mirena in depresija

Mirena in depresija

Spoštovani,

Zelela sem vstavitev Mirene vendar mi je moja ginekologinja odsvetovala.

Povedala sem ji, da sem na antidepresivih in je rekla, da v tem primeru nikakor ni primerno zame. Da osebam z depresijo ne vstavljajo ceprav je moje trenutno zdravje ok.

Zanima me vaše mnenje glede Mirene in morebitnem poslabšanju depresije.

 

    Lep pozdrav.

Spoštovani,

za omenjeno trditev ginekologinje ni prav nobene strokovne utemeljitve. Resnim psihiatričnim bolnicam kontracepcijo celo zagotavljamo z Depo Provera, ki je depo progestagenski pripravek(injekcija 1x na 3 mesece), kateri deluje sistemsko. Mirena 90%+ izraža lokalno in zelo malo sistemsko, zato zgleda, da si upa vaša ginekologinja obravnavati le popolnoma zdrave ženske. Za to pa ni treba bit zdravnik. V Skandinaviji zdrave obravnavajo celo medicinske sestre.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close