Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Milumil1

Milumil1

Pozdravljeni,
imam eno vprašanje v zvezi z adaptiranim mlekom od Milupe – Milumil1. Našega fanta (1,5 meseca) že od 3. tedna naprej hranimo z Milumil1, ki ga kupujem v Interšparu ali pa Kolinski. Včeraj pa sem bila v Mullerju in hotela mleko kupiti tam. Ker pa je bila škatla drugačna od te v Interšparu, sem na blagajni vprašala, če gre za isto zadevo. Menda je Milumil v Mullerju delan za nemški trg in je v granulah (naj bi se bolj topil), za sestavo pa niso bili prepričani. Zanima me, če lahko v primeru, da je sestava drugačna (zakaj bi bila, če gre za hrano istega proizvajalca pod enakim imenom???), začnem kar s tem “nemškim” Milumilom, ali je potreben postopen prehod (najprej 1 merica, pa potem vedno več)?
Hvala za odgovor.
Tina

Draga Tinca1,
malo sem pobrskala po nemških, italijanskih in naših straneh. Italijanski Milumil1 in naš Milumil 1 sta v prahu, sestavi sta identični, nemški je res v granulah, z enako sestavo. Mislim si (nisem pa prepričana), da je morda to samo zato, ker smo pri nas pač vajeni priprave mleka v prahu, drugače si tega ne znam razlagati. Lahko pa, da je ta v granulah bolje topen, torej se lepše raztopi. Ne vem, mogoče bi nama katera mamica to znala pojasniti, če je uporabljala oba pripravka, našega in nemškega.

Prehod ni potreben, ker gre za enako formulo in enako znamko, ne glede na razliko )granule, prah) in sta obe obliki namenjeni istemu ciljnemu potrošniku.
Torej, kar dajte, jaz pa čakam, če bo kdo kaj povedal.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Imamo tri dni starega sinka.Teža 2.650 kg velikost 49 cm rodil se je 14 dni prehitro z carskim rezom.Na levi strani glavice od ušesa navzor je glavica malo udrta mogoče 1 cm.Babica je rekla da je mogoče glavica pritiskala na maternico ali kakšno kost.Ob pregledu otroka takoj po rojstvu so mu tudi izmerili obseg glave in so rekli da je obseg normalen.Rekli pa so da ni popolnoma simetrična in da se bo glavica mogoče kasneje sama malo poravnala.Ker je na oko dosti vidno me zanima vaše mnenje ali se bo napaka samna odpravila in ali lahko pričakujemo še kakšne druge posledice.

Očka

Pozdravljeni,
sem preverila sestavo obeih Milumilov in ni enaka. Pri nemškem Milumilu so vrednosti nekaj nižje, tako da sem zdaj v dvomih. Odstopanje je sicer minimalno, pa vseeno…..ali je lahko kaj narobe, če ne zamenjam hrane postopoma? Vem da je ciljana populacija enaka in da gre za istega proizvajalca, samo zakaj potem odstopanje? Se pa obrok pripravi povsem enako kot pri našem Milumilu, torej ml vode + število meric hrane.
Hvala.
Tina

Draga Tinca1, odstopanja so nepomembna. Kar uvedite oziroma zamenjajte brez težav.
Zakaj pa so odstopanja, pa vam ne znam razložiti, to bi bilo potrebno vprašati proizvajalca. Morda kar vprašanje uvozniku za Slovenijo:

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close