Najdi forum

ojla!
sedaj sme se dokopala do ”recepta” za izdelovanje sveč iz gela, me pa še neki glede mil zanima…
tisto milo pride kar drago(1600 al neki za 1kg? al za 500g? ma sej ne vem). potem sem pa jaz že zdavni kupila že ”obdelano” milo, pa me zanima, če lahko tega stopim in potem vlijem v kalupe? in seveda v kalupe za gips, ki so iz prozorne plastike(eberhard faber), ker so tisti, prav za mila spet full dragi:) pa še ne vem, v kakšni posodi naj to stopim in vs eto…a je katera že delala???
lp, labella

NA strani od Prometeja piše:

IZDELAJMO MILO
Mentorica: Urška Cigler
Termin: torek, 15. 6. 2004 , od 16.00 do 19.30
http://www.prometej-arthobby.si/htm/delavnice/izdelajmo_milo.htm

POSTOPEK IZDELAVE MILA
1/ Vzamemo določeno količino mila iz embalaže in damo v posodo za gretje.
2/ Segrevamo na vodni kopeli, dokler se milo ne raztali ALI segrevamo v mikrovalovni pečici pribl.1 minuto pri 500 W ALI segrevamo v pečici pribl.30 minut pri 90 stopinjah C.
3/ Raztaljeno milo vmešamo barvila in eterična olja. Po želji lahko dodamo tudi negovalna kozmetična olja (jojoba, palmovo, arašidovo, sezamovo,…) Milo lahko okrasimo s suhim cvstjem, cimetovim lubjem, bleščicami, tekstilnimi trakovi in podobnim.
4/ Zlijemo v ustrezen kalup iz plastike, silikonskega kavčuka ali lateksa in pustimo, da se ohladi ( 20-30 minut)

OPOZORILO

Baza za milo ne sme zavreti, ker sicer izgubi transparentnost. Negativen vpliv ima tudi večkratno pregrevanje mase.

New Report

Close