Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija MILJE

MILJE

Lep pozdrav! Stara sem 23 let in nikoli nisem imela pretiranih težav s kožo, razen nekaj malih, komaj vidnih ogrcev po nosu in občutkom zategovanja kože po umivanju (sicer imam mešano kožo-lica suha, okoli nosu pa bolj mastno), kar uspešno rešujem s kremo Vichy Nutrilogie 2 za suho in občutljivo kožo(približno 3 leta uporabe). Pudra ne uporabljam, edino korektor za prekrivanje podočnjakov. Pred približno pol leta pa so se mi začele pojavljati na desni strani obraza, predvsem na področju okoli oči in na vekah nekakšne pikice kožne in bele barve, ki me sprva niso motile, dokler jih ni bilo vedno več….Bila sem pri kozmetičarki, ki mi je rekla da so to milje (sama sem prvič slišala za ta izraz, naj bi šlo za zamašene lojnice?) in naj preneham z uporabo oljnih odstranjevalcev maskare. To sem storila pa ni nič bolje….Drugače živim aktivno in zdravo življenje, jemljem kontracepcijske tabletke Femoden…
Zanima me, če mi lahko poveste kaj več o miljah in če se jih sploh na kakšen način lahko znebim. Sicer imam še vedno lepo kožo, pod določeno svetlobo pa so te nepravilnosti zelo opazne in me motijo, predvsem se bojim njihovega ”razmnoževanja”.
Ali je mogoče da se mi je prej suha koža na delu okoli oči zaradi kreme tako zmastila, da mi sedaj maši lojnice? Ali bi bila bolj primerna samo vlažilna krema?
Že vnaprej hvala za odgovor!

Pozdrav!

T.i. milija so drobne zaprte lojnice, ciste, ki nastanejo ali zaradi prekomernega maščenja kože, drugih zunanjih vzrokov, hormonskih vzrokov ali pa kar tako.
Če se izognemo uporabi premastnih krem, novih ne bo, tiste pa odstrani lahko ali izkušena kozmetičarka ali pa z laserjem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close