Najdi forum

Mi bo nekoč žal, da sem ga odpisala iz življenja?

Marko, razmisli še enkrat, če je tvoja trditev točna. Velika večina zavrnjenih oseb se umakne, ker jim je tako lažje, pa lahko gre tukaj za zelo močno zaljubljenost. Lažje je namreč trpeti stran od osebe kot biti ob njej, si jo želeti, a ti je nedosegljiva. Se znaš vživeti v situacijo, ali pa je to SF?[/quote]
Mislim, da se znam in vem o čem govoriš. Hočem le povedat, da zaljubljenost nekoga, ki že ima za sabo nekaj izkušenj, ni tako močna in zna verjetno tudi bolj trezno presoditi, kot takrat, ko se prvič zaljubimo in ne vidimo sploh nobenih alarmnih znakov v drugi osebi. Dokler zaljubljenost ne mine.
Zato pravim, da je šlo v tem primeru bolj za všečnost, kot pa slepo zaljubljenost. Kar pa itak ni pomembno.
Se pa strinjam, da nam je nekdo lahko zelo všeč, dokler ne naredi nekaj, kar nas tako zelo zmoti, da nam uniči sliko, ki smo jo imeli o tej osebi.
Kar pa je pomembno, je tole. Tako kot se nekdo lahko umakne (kljub temu, da mu je drugi všeč), lahko nekdo drug naredi neko neumnost (iz istega razloga). Ker ne vemo, zakaj točno se je šlo in kaj je bilo tisto, da je to osebo tako zmotilo, da se je umaknila, lahko le tvezimo v prazno o tem, kdo je ravnal prav. (je pa res, da nisem bral cele teme, ampak zdi se mi, da ni bilo nič konkrektno omenjeno)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pozabi ga in pojdi naprej. Živimo za danes in za jutri. To sem storila tudi jaz. Ko sem najmanj pričakovala, sem spoznala njega, ki je je danes moj-je vse kar sem si želela od moškega.
Pusti preteklost, pusti njega, mogoče je že našel srečo drugje…..če bi hotel, te bi že kontaktiral.
lp

Evo, likalnik, to je bistvo. Plato je napisal/a bistvo, zakaj so tvoji občutki takšni kot so. Zdaj pa razmisli kaj je več vredno. Glede na to, da o tem razmišljaš, sklepam, da so ti vrednote ljubezni blizu in se boš odločila prav. Zdaj le še prav poimenuj svoja čustva (enako je napisal/a plato) in odločitev bo na dlani.

Hi-hi, kako je fino, ko ti nekdo reče (napiše) dragi/a, pa čeprav je cinično. hehe
Ej, tole še nekako moram pokomentirat, ker tvojih prehojenih 33 je še vedno manj kot mojih 40. Najprej moram izpostaviti, da nihče – niti likalnik niti jaz – ni pisal o zahtevi po spreminjanju partnerja. Torej lahko sklepam, da projiciraš neke svoje izkušnje na tole debato. Sicer se absolutno strinjam s teboj, da zahteva po spreminjanju partnerja ni izraz ljubezni, ampak o tem v tej temi sploh ni bilo govora. Bojim pa se, glede na vse tvoje odgovore v debati, da zelo slabo bereš (previdevam pa, da tudi poslušaš) sogovornika in znaš imeti glede tega še težave v življenju.

Draga brbla. Pa ne razumi, “draga” kot cinični dodatek. Preberi si moja pretekla pisanja, pa boš razumela.

Evo, dragi CestLaVIe, prebrala vse tvoje poste. Če sem čisto iskrena nimam pojma zakaj si me na branje napotil, ampak no problem. Vidim, da si občutljiva in čustvena duša, ampak še vedno se bojim, da slabo poslušaš druge ter, da si projiciral svoje pretekle izkušnje na post likalnika. Ne vzemi za slabo napisano z moje strani, vendar bi tudi glede na izbor tvojega nicka lahko sklepala, da si v svojem življeju morda malo premalo dejaven ,oz. da se prepuščaš toku. Mi smo kreatorji svojih življej. Tako kot se je likalnik v nekem trenutku odločila, da ne bo nadaljevala odnosa s to osebo za katero zdaj tukaj sprašuje ter obžaluje prekinitev odnosa, tako si se ti odločil, da boš sprejel odločitev ženske o kateri si v zgornjem postu pisal. Morda v tistem trenutku res nisi imel druge izbire, ampak z iskrenim pogovorom in iskrenim ter zaupnim medosebnim odnosom se lahko razreši še tako zapletena situacija. Žal pa je velika večina ljudi izredno neiskrenih. Velikokrat ta neiskrenost izhaja iz lastnega nepoznavanja in nesprejemanja. Ostali smo tukaj zato, da drugemu nastavimo ogledalo. Včasih je ta odsev preveč težko prejeti, ker smo preveč navajeni na sliko, ki jo želimo videti, ampak je dobro pogledati na vsako situacijo še iz drugega zornega kota. Tudi, ko te “želi nekdo spreminjat” ni dobro vzeti to za absolutno slabo, ker morda ni njegova želja, da se spremeniš ti, temveč morda želi, da spremeniš vedenje in delovanje, ki ti škoduje. Včasih se celo najde oseba, ki te resnično ljubi ter ti želi pokazati, da stvari niso čisto takšne kot si jih slikaš, da si s svojim delovanjem delaš škodo. Tukaj pa je zdaj potrebno presoditi, ali imaš dovolj moči in zaupanja v nekoga ter ali verjameš, da ti želi dobro, ali pa si prepričan, da te želi le egoistično spremeniti ter dominirati v razmerju. evo, toliko na hitro, ker sem se že ful razpisala. 😉

Draga brbla. K branju mojih postov sem te napotil, da si zbistriš misli.

Buahaha, temu se pa reče samozavest serijsko. :)))

… da si zbistriš misli o tem kaj sem v resnici mislil. Pa lep dan.

E, dragi moj CestLaVie, tega pa še zdaj ne vem. Pa veš zakaj ne? Ker je pisana beseda nekaj čisto drugega kot izrečena. Veliko lažje je, ko imaš osebo pred seboj in opazuješ njene reakcije, mimiko obraza, gestikulacijo. Neverbalna komunikacija lahko velikokrat pove več kot izrečene besede. Pa še takrat, ko imaš osebo pred seboj ter opazuješ njene reakcije, lahko pride do nesporazuma, če ne preveriš kaj oseba v resnici misli in čuti. Prepričana sem, da se v tem strinjava. Moram pa povedat, da pišeš izredno zamotano, skrivnostno, kot da si želiš, da bi samo ena določena oseba na tem foromu razumela kaj želiš povedati. Jaz lahko le ugibam kaj si želiš povedati ter o čem dejansko razmišljaš, lahko pa se povsem motim. Tako kot sem se očitno zmotila pri interpretaciji prejšnjega posta, ki bi čisto lahko bil cinično izrečen, ampak očitno (tako praviš ti) ni bil. Se strinjaš, da ljudje različno dojemamo stvari ter potrebujemo razlage za skoraj vse? No, razlage pa naj bi bile iskrene – ne prikrite, zavite, zavajajoče. Samo čisto iskrenost je mogoče razumeti samo na en način. Če želiš, da te razumem, potem bodi odkrit, pa te bom razumela.

Khm, tole mi že vse skupaj diši na ljubezensko prerekanje. hehe

Draga brbla. Se strinjam. Tudi s tem kar si napisala na koncu. Lep dan ti želim.

Jipi, pa se le strinjava v nečem. 😉
Lep dan tudi tebi! 🙂

Mislim, da bi nam likalnik morala navesti še kakšno podrobnost več, da bi ji lahko pomagali. Recimo zakaj je prišlo, do tega, da sta se s to osebo ‘ločila’?
Je pa verjetno res, da mora likalnik temeljito premisliti o svojih čustvih. O osebi piše zelo spoštljivo in pravi, da ji je “ljuba” oseba. Je bila morda torej odločitev osebe likalnik sploh prava?

To pa se ne dela.

ti je že žal. Torej, kaj si v resnici želiš? Prijatelja na vrvici, vsi ostali smo bolj zahtevni, pa svoje muhe imamo. Dogovorila sva se, da bova samo prijatelja. Fajn. Pa bodita, držta se zapovedanega, če ni čustev, če pa so, pa prisluhni srcu.

oseba ”likalnik”: ne, pusti ga na miru. Trenutno si sama in ti pade na pamet tisoč in ena možnost. Ne, pusti ga oditi in se usmeri na svojo pot.

Likalnik,

Vidim se v tvoji zgodbi.

Ti hočeš kužija, da ga vodiš okoli na vrvici…ti futra ego njegova pozornost a? Če si mu rekla NE ga pusti na miru. Stoj za svoji besedami kot človek, ne pa bit takoj brez hrbtenice in pogazit svoje besede. Tebi če bi blo do njega, bi bila z njim. Iz nekih razlogov si se odločila, da ne. Zdaj ga pa pusti da preboli…

Ampak ne, ti bi kužija mela na vrvici…medtem, ko bi malo ali sprobala druge vode ali se spomnila kaj bi z njim. On je točka varnosti, nekam kamor se lahko zmorem vračaš, če bo šlo drugje narobe. Varna luka. A? Dej pusti ga na miru, ne kliči ga, ne nič – če ga nočeš meti, ker ga boš samo hudo prizadela. On ima pravico iti naprej s svojim življenjem.

Poleg tega je normalna psihična reakcija da v nesrečni zaljubljenosti, brez ali z vezo, človeka zasovražimo. Tako da se ne čudi, če te sploh ne bo več prenesel :)) To sploh ne pomeni, da bi bil s tabo ali da goji čustva ljubezni še vedno. Sovraštvo z prezirom ne more obstajati ob ljubezni. To je pač logična posledica prebolevanja, preden nastopi totalna ravnodušnost do tebe.

Dojamite da prijateljstvo ni možno, kjer je močna privlačnost in vpletena čustva. Tako pač je.

Drugače pa evo, je moški lepo povedal – friendzone ne obstaja. Obstaja le za reve in ženske, ne za prave moške.

natanko eno leto od objavljenje teme 😀

Tema je bila objavljena jeseni pred cirka pol leta, ni pa pomemben datum…važno je sporočilo. Takih identičnih zgodb je na tisoče. Moški se tud radi grejo te finte, žensko skenslajo, potem pa drezajo v njo. To pa je zelo grdo.

Uglavnem mal me je razjezila tale ženska, ker se mi zdi to tako neodgovorno ljudi jemat na takšen način…ne se igrati s čustvi ljudi. Če nisi hotela nobene veze, zakaj je nekdo dolžan biti tvoj prijatelj. Moški ponavadi ne morejo biti z žensko frendi, razen če so manginas. Punce, ne vlečt moške za nos…sam zato k ne veste kaj bi rade 🙂

To je to 😀

New Report

Close