Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost merional – statistika – je katera zanosila

merional – statistika – je katera zanosila

Glede na to, da dr.Reš zadnje čase pogosto v samoplačniških postopkih predpisuje Merinal me zanima, če mi lahko napišete kakšen protokol ste imele, koliko dni ste se špikale oziroma kateri dan ste imele punkcijo, koliko folikolov in jačnih celic ste imele, kdaj ste imele ET in koliko zarodkov vas je “počakalo”. Vem veliko vprašanj, toda pri prebiranju starih postov se mi postavlja vprašanje ali je kateri sploh uspelo zanositi? Ker grem sedaj v prvi samoplačniški postopek, me resnično zanimajo vaše izskušnje z Merionalom, kajti dr.Reš mi je rekel da se lahko odločim med Merinalom (ki je cenovno ugodnejši) in Menopurjem (za katerega pa sem brala, da je bolj prečiščena varianta, ter zato dražja).
Hvala vsem za odgovore in pomoč.
LP,
BrinaS

Brinas pozdravljena!

Jaz sem se pikala 8 in pol dni z Merionalom (najmanjša doza dnevno) in sem pridelala zeloooo veliko foliklov; 9 dan stopka in 11 dan punkcija .Dobili smo 15 jajčnih celic (vse folikle nismo punktirali, ker jih je bilo res zelo veliko) od katerih se je 14 oplodilo in do 5 dne po punkciji, ko sem imela transfer je preživelo 6 zarodkov in smo 1 vstavili, 5 pa smo jih zamrznili.

Na žalost se zarodek ni vgnezdil, pri čem pa tudi zdravniki več ne morejo nič narediti- vgnezditev je odvisna od narave, ……

lp

Pozdravljena! Imela sem terapijo z merionalom,ki se je pri meni izkazala za zelo uspešno.Na GK sem pokurila vse postopke na koncesijo in bila razočarana.Vedno sem imela isto terapijo,čeprav sem prosila za spremembo,ker ni bilo rezultatov.Ko sva se odločila samoplačniško,sva probala pri Rešu in dobila Merional.S terapijo sem začela drugi dan cikla(23.2) in si dajala injekcije štirih praškov z dvema vodama.6.3. sem imela punkcijo in dobili smo 14 celic. oplodilo se jih je 6,ena je propadla,dva zarodka so mi vstavili.ET je bil tretji dan po punkciji-11.3.Štirinajst dni pozneje je krvni test potrdil nosečnost. Prvi ultrazvok je pokazal,da grejem eno pikico,druga se na žalost ni uspela vgnezditi. Zdaj sem noseča 6t in 6d. Skratka,Merional mi je prinesel uspeh.Upam,da se bo nosečnost obdržala vse do srečnega konca! Želim ti čim bolj uspešen postopek!

Pozdravljeni dekleti! Hvala za vajina odgovora, ki sta me kar malo ohrabrila, kajti vajini reakciji na Merional sta bili odlični. Obe pa imata tudi zamrznjenčke, o katerih sem sama lahko le sanjala. Dslana2 čestitke za uspeh, verjamem da bo konec srečen in boš že čez slabih osem mesecev držala dojenčka v svojem objemu.

Ali vaju lahko vprašam ali sta tudi v prejšnjih postopkih tako dobro odreagirali in imeli toliko celic (sama sem vedno do sedaj imela le 4 ali 5 jajčnih celic) in tudi zamrznjenčke? Vesela pa bi bila, če bi se oglasila še kaka punca, saj kot berem vas ni tako malo, ki ste že poskusila z Merionalom.

Lep dan vsem puncam in da bi vse čimprej zagledale čudežni +.

Tudi jaz sem uporabljala Merional (10 dni – 2 praška 2 vodi na dan). 8.3. sem imela punkcijo in uspela pridelati 7 celic. 5 od teh se jih je oplodilo – menda vse zelo lepo in 3. dan sem imela ET (vstavili 2), ostale pa žal niso očitno preživele in nimam nobenega zamrznjenčka. test je bil negativen, tako da… To je bil moj prvi postopek in sploh ne vem kaj bi naj pričakovala, razen velikega upanja 🙂 V juniju grem na koncesijo pri Rešu in tokrat dobim Menopur. bomo videli. Bega me predvsem to, da se očitno zarodki ne razvijajo tako kot bi se morali, bom videla če lahko tokrat počakamo na ET do 5. dneva – če ni nič, boljše da sploh ni ET, kot pa potem rauzočaranje na celi črti, ko ti govorijo, kako je vse super in kako se lepo razvijajo in kar ne vedo katerega od vseh lepih bi vstavili.

Samo pozitivno glej na svojo terapijo in verjamem, da boš uspešna v prvem delu do punkcije in tudi potem, da se nadalčjuje z eno lepo in mirno nosečnostjo.

Pozdrav,
B

živjo punce!
Tudi jaz sem začela z merionalom in upam na najboljše. Do zdaj nisem imela kaj dosti srečne roke pri izbiri zdravil.Tko, da če zadeva pozitivno deluje vam povem, ko pridem do punkcije oziroma do prvega uz. Imam pa vedno zelo malo celic običajno 1 in max 4. Me pa zanima če je katera zraven merionala uporabljala še sprej superfact, ker me skrbi, ker mi ni doktor posebej povedal ali naj ga uporabljam še naprej zdaj, ko uporabljam še merional.
Hvala za vaše odgovore in lepe praznike, tiste, ki pa ste (smo)v postopku pa veliko jajčk in pozitivnih rezultatov…

jaz sem tudi uporabljala sprej Suprefact – 2 vpiha na vsakih 8 ur v vsako nosnico.
Meni je rekel, da moram to uporalbjati do stop injekcije- potem pa ne več.

Držim pesti za kvalitetne celice, saj številka ni tako pomembna – ena sama je lahko tista prava :-))

Lp
B

Liaa, Suprefact sprej moraš nujno zraven Merionala uporabljati, drugače ne boš imela nič celic!

Nati21 hvala za odgovor si me pomirila,da delam prav. Tudi jaz ti želim eno ta pravo čez kakšno leto pa še eno, da ne bo dolgčas pri hiši..lp

Hvala Nati za odgovor in tvoja razmišlanja glede kvalitete zarodkov.

Sem malo brskala po tujih forumih in tudi dekleta iz Švice, ki so uporabljala Merional v OBMP postopkih se kar pritožujejo nad Merionalom, češ da so vse imele veliko celic,ki so se v veliki večini oplodile, toda jih na dan ET (5. dan po punkciji) ni pričakala niti ena dobra blastocista in v tudi zamrznjenčkov niso imele.

Me prav zanima ali je poleg Dslane še katera ki je zanosila? Tudi Smartika s 5-imi zarznjenčki ima potemtakem dober rezultat. Liaa sporoči prosim kako bo potekalo pri tebi, saj imam sama še do nekje začetka maja čas, da se odločim ali za Merional ali za Menopur.

Vsem v postopku želim, da vam velikonočni zajček prinese čim več “pirhov”, vsem ki pa jih že grejete pa čim večji “pridelek” s ++++++.

Ajda501 tudi tebi hvala za info sem prepozno videla tvoj post.

Brinas bom povedala imam prvi uz 15.04.2009 pa bomo videli kaj bo..
lp

Ilaa hvala in veliko sreče v postopku. Držim pesti.

Brinas,hojla! Šele zdaj sem prišla do neta! V primerjavi z prejšnjimi postopki: enkrat sem že zanosila,imam 5 letnega sina nato pa se je ustavilo.Vseh šest postopkov je bilo polomija,največ 3-4 celice in še te so se oplodile slabo in večina jih je propadla.Zamrznjenčkov nisem imela nikoli.Torej je bilo tokrat fantastično.Glede na to,da sama nisem počela nič česar v prejšnjih postopkih ne bi verjamem da mi je nosečnost prinesel ravno Merional!

Živjo!

Tudi nam je uspelo z Merionalom. Sicer še ničesar drugega nisem preizkusila – kar se tiče zdravil za OBMP,ker je uspelo že kar v prvem postopku, situacija pa je bila naslednja:

8 celic, 7 zrelih, dve oplojeni (obe zelo, zelo lepi ), ena vstavljena tretji dan in danes pozitiven test! Imava pa še zamrznjenčka.

Hojla Dslana in Lu!Pa imamo že dve nosečki. Čestitke obema in srečno.

JAz sem pa včeraj govorila s kolegico, ki je v zadnjem postopku tudi uporabljala Merional (+ Superfakt) in pravi da je bila to njena najslabša kombinacija do sedaj. Na začetku je kazalo, da bo folikolov kar nekaj, toda na koncu je bilo spunktiranih osem foliklov in le ena jajčna celica pa še ta slaba in se ni pravilno delila (v prejšnjih postopkij je imela vedno 10-14 jajčni celic in vedno tudi zamrznjenčke), tako da ni imela ET.

Sama sem nad tako različnimi rezulatati malo v dvomih. Zakaj imajo nekatere z merinalom tako dobre rezultate, druge pa tako porazne. saj vem, da smo si različne in da različno odreagiramo na terapijo, toda da bi imela dekleta tako drugačen rezultat glede na prejšnje postopke pa še nisem zasledila.Upam, da se motim in da se o tem morda samo pisalo ni.

Prosim punce, da napišete še vaše izkušnje, saj mislim da vas je kar nejkaj na tem forumu ki ste uporabljale Merional.

Hvala in LP,
BrinaS

Tudi jaz sem imela takšno kombinacijo, kot tvoja kolegica in tudi jaz sem imela 8 jaj.celic, vstavili pa so mi samo eno slabo blastocisto, ki pa se ni prjela, ostale pa se niso razvile do stopnje blastociste in so odmrle. Tudi ta kombinacija je bila moja najslabša ;-(

Hvala za odgovor Ajda.A mi lahko prosim zaupaš kakšno stimulacijo si imela v predhodnih postopkih? Ali si imela tudi Menopur, ter če si ga imela, kako si odreagirala nanj?

Sama se namreč glede na prebiranje različnih forumov čedalje bolj nagibam h Menopur-ju, ker me preveč bega branje uporabnic, ki so imele veliko število celic, na dan transferja pa le eno ali dve moruli/blastocisti, ki so bile slabše kvalitete.

Ma, če slučajno ne bi v samoplačniških postopkih recimo več uporabljali Merionala, kaj nam potem drugega preostane, ker Menogona ni več za dobiti.

Menopur pa je uf, dražji.

Kaj mislite?

Živjo Bata! Kolikor sem preverila situacijo z Merionalom na Madžarskem ga baje že cca. 2 tedna ni na zalogi (novega/svežega), ampak “kurijo” zaloge ki so jim še ostale po lekarnah. Pravijo sicer, da naj bi se ga nekje konec meseca morda spet dobavljalo (toda naj bi bil pakiran po 300 ampul skupaj in ne več po deset). Drugače pa sedaj tudi Madžari ponujajo Menopur in sicer po malo manj kot 150 EUR za škatlo (deset ampul), kar pa je res še enkrat dražje, toda še vedno ceneje kot pri nas, kjer stane okrog 200 EUR). To so sicer “nepreverjene” informacije, saj Madžari vsak dan povejo kako novo zgodbico okrog tega. edino dejstvo je, da ga trenutno ni za dobit, razen če kje naletite še na stare zaloge.

New Report

Close