Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Merino in alergija na pršice

Merino in alergija na pršice

Zanima me če ima kdo izkušnje z merino volno pri alergiji na pršice. Zadeva je takšna da so možu ugotovili to alergijo, pa nevem če lahko še imava merino deko, katero nam je poklonila mama. Težava je v tem da to odejo le 1x letno nesem v čistilnico, ne sme pa se je prati, kaj šele pri 55 da bi lahko uničila pršice- Nikjer ne najdem da bi kaj pisalo ali se pršice rade naselijo v merino odejah ali ne. Mogoče kdo ve?
hvala za pomoč

Tudi mene to zanima če kdo ve kako je z merino odejami in pršicami – koristijo ali škodijo.
lps

Se opravičujem, da sem malo pozna z odgovorom, šele zdaj začela “krožiti” po tehle forumih;)) Sama imam alergijo na pršice in imam kar problem, saj imava v spalnici odejo iz ovčje volne od Bavarie Wolltex. Ker je težka in prevelika, se je ne da prati v pralnem stroju, pozimi je dostikrat zato obešena zunaj, na mrzlem, poleti pa imava kaj drugega za pokriti, saj mi dela precej težav. Imam tudi merino odejo, ampak bolj dekorativno v dnevni sobi, perem jo na nizkih temperaturah, ampak mi dela težave.

Zakaj pa ne poskusite s posebnim programom za alergike? Najbolj pomembno pa seveda je, da jo lahko operete pri visokih temperaturah. Ampak meni še res najbolj pomaga, da jo dam ven na fejst mrzel zrak in malo stepem. Do svile mi pa ni, odkar sem slišala, da znano slovensko podjetje, ki se ukvarja z antialergijskimi zadevami (posteljnina etc.) uvaža iz Kitajske drugorazredno robo, pri nas pa prodaja po visokih cenah….

Kolikor sem raziskovala, merino volna oz katerakoli druga volna ni primerna za alergike. Tudi sama sem postala alergicna na prsice, in sem zamenjala vse, od odej, do zaves, tepihov, itd., ker sem prebrala, da to v bivalnem prostoru ne sme biti, ce je oseba alergicna na prsice. Ce pa obdrzis, ti pa priporocam nakup zeromite posteljnih prevlek (glej na www.zdravo-življenje.si). Jaz sem z njimi full zadovoljna, sploh nimam vec problemov, perem jih pogosto, lahko jih likam, se posebej pa mi je vsec, ker mi naredijo spalnico full ‘fancy’, ker zgledajo in se obcutijo kot svila ;)…

New Report

Close