Menstruacija zamuja, test negativen
Spoštovani,
najprej hvala za vse Vaše odgovore.
Imam še eno vprašanje in sicer v zvezi teblet Primolut Nur, na netu in forumih sem zasledila, da ginekologi/nje predpišejo najmanj 10 dnevno terapijo v določenem dnevu men. cikla in da nato sledi menstruacija!?? Meni je predpisala 5 dnevno 2krat na dan in 4 dan sem dobila krvavitev. A to štejem kot menstruacijo saj nekje sem zasledila da jemanje manj kot 10 dni povzroči le vmesno krvavitev??? Ali pa res več nič ne zastopim::))
pred tem ni bilo več kot tri mesece menstuacije, tablete sem začela jest drugi dan po obisku gin.
Hvala za Vaš odgovor
Spoštovani,
zakaj ste začeli krvaveti že 4. dan uporabe Primoluta, res ne vem, vendar je res, da se tovrstna zdravila za sproženje menstruacije predpiše najmanj za 10 , še bolje za 12 dni. Po manj kot 10 dneh večinoma prede le do krvavitve s površine sluznice in se ta ne lušči učinkovito. Morda bi se vaša naravna M itak pojavila ta dan, tudi če bi Primoluta sploh ne uporabili?
Spoštovani,
se opravičujem za površno napisan stavek, krvaveti sem začela 4 dni po prenehanju jemanja Primoluta. G mi ga je predpisala, ker nisem imela že več kot tri mesece M. Kot sklepam po vašem odgovoru mi ni dala primerne terapije če je bil njen namen da mi sproži M. Mogoče za inf. da danes že 3 dan krvavim, (od rahlih do v intervalih zmerno močnih krvavitev)bolečine so občasno hude kot pri pms… Koliko dni (bo) bi trajala vmesna krvavitev?
Hvala
hm…?…takšna krvavitev lahko traja neznano dolgo, tudi dalj kot 8 dni, medtem ko se popolno luščenje sluznice ob M običajno zaključi v največ 7/8 dneh.
Pozdravleni
Imam uprasanje ce mi lahko pomagate.
Zadno m sem imela 1.3 do 6.3 sedaj je ze 70dan ko je ni.
Imela sem bolece prsi in bolecine v trebuhu.nardila sem test BCm po Treh dneh se CB in frst sing.usi so bilii negativni.Ali je mogoce da sem nosenca Ali je razlog v Kateri drugi stvari??
Havala za odgovore.
Lp
Spoštovani,
ciser urinski nosečnostni testi kdaj tudi odpovedo, ampak resko in zlasti ne ponovljivo, zato menim, da niste noseči. Razlogov za odsotno M pa je več in eden glavnih, ki povzročajo takšne simptome je luteinska cista (LUF – luteinized, unruptured follicle), ki lahko vztraja nekaj dni, nekaj tednov in včasih, izjemoma tudi več mesecev. Zaradi tega ni potrebno še nič ukreniti, če bo M izostala več kot 3 mesece, pa priporočam obisk pri ginekologu, ki bo v prvi fazi verjetno predpisal progestagen, s katerim pogosto uspemo sprožiti krvavitev in razpok omenjene ciste. Drugih, pomembnih razlogov za tovrsten izostanek M pravzaprav ni.
[/quote]
Spoštovani,
spet se Vam obračam za nasvet. Da se ne ponavljam sem Vam pripela prejšna sporočila.
Torej po krvavitvi ki je bila sprožena z primolet nor 8.4- 11.4 2011 do danes nisem dobla menstruacije. Torej če je slednje bila le vmesna krvavitev “prave” menst. nimam skoraj da 5 mesec, kar me že malo skrbi.?? noseča nisem potrjeno z testom včeraj!! Zanima me če je potrebno obiskati gin. ali pa enostavno čakati da pride???
Vem, da je so to vrašanja za oseb. ginekologinjo vendar zmerom se počutim kot da so moja vprašanja odveč oz. nima časa. Po drugi strani pa za pregled , ki ni nujen kot moj čakaš 1 mesec ali pa še več.
Hvaležna Vam bom če bi mi lahko odgovorili, oz svetovali…
Lep dan še naprej, Maja
Spoštovani,
glede na to, da enkratno sproženje krvavitve očitno ni spravilo ciklusa ponovno v tek, bi bilo vredno razmisliti o večmesečni uporabi hormonov. Kakšnih, torej samo progestagena 12 do 14 dni na mesec ali kombiniranih 28 dni na mesec, bo morala presoditi ginekologinja. Ponovno bi stanje ocenil po recimo 6 mesečnem zdravljenju.
Lep pozdrav,
imam eno vprašanje. Eno leto sem redno jemala kontracepcijske tablete diane 35, ker je bilo preveč stranskih učinkov mi je ginekolog po enem letu predpisal yasminelle in sedaj jih jemeljem 3 mesece. Sedaj me pa zanima, če je možno da bi zanosila kljub jemanju tablet, ker menstruacije ni 3 dni ponavadi je bila VEDNO točna (zamujala nisem nikoli več kot 12 ur, priznam pa da sem jih jedla različne ure- do 7 ur razpona). In kdaj je primeren čas za test nosečnosti? Pa še to, ali je možno da se odtegnitvena krvavitev pojavi tudi, če zanosim?
Najlepša hvala za odgovor.
pika
Spoštovani,
ob redni in pravilni uporabi katerihkoli kombiniranih KT, tudi Yasminelle, je verjetnost zanositve zanemarljivo majhna, ni pa nič. Včasih se ob uporabi teh KT maternična sluznica toliko stanjša, da celo izostane odtegnitvena krvavitev med premori. Seveda je ob prvem izostanku odtegnitvene krvavitve najbolje narediti kak test nosečnosti in če je negativen, po tednu dni ne glede na krvavitev ali njeno odsotnost začnite z novim ciklusom.
Pozdravljeni!
Menstruacija mi izostaja 7 dni, ponavadi je zelo redna, na 30-33 dni. Danes sem naredila urinski test in mi je pokazal negativno. Že dva dni čutim bolečine v spodnjem delu trebuha, pri jajčnikih. Občasno boli zelo hudo, drugače pa le če se primem ali stisnem trebušne mišice. Pojavil se je beli tok, in v urinu majhni beli koščki. Zanima me, kaj bi to bilo oz. kako si lahko pomagam? Možnost zanositve je zelo majhna. Ne jemljem nobenih tabletk.
Lep pozdrav, hvala.
Spoštovani,
izostanek M in bolečine ob negativnem testu nosečnosti izključujejo nosečnost, možnosti pa je več, med drugim tudi premensturalni sindrom ob funkcijski luteinski cisti, ki lahko M zadrži včasih le nekaj dni, včasih nekaj tednov, izjemoma tudi nekaj mesecev. Skratka, do zdravnika vam še ni treba, če so težave znosne, če niso ali bi se odsotnost M zavlekla preko 3 mesecev, pa obiščite ginekologa. Proti bolečinam lahko vzamete enega od nesteroidnih antirevmatikov.
Pozdravljeni.
Pišem znova.. Bila sem na laboratorijskem testu krvi in urina. Rezultati preiskave urina so v mejah normale. Zanima me, kaj pomeni, da imam zelo nizko raven hemoglobina, hematokrita, MCV-ja in MCH-ja v krvi, drugo je vredu. Rada bi vedela, kaj bi lahko bili vzroki za to. M še nimam, beli tok je še vedno in bolečine tudi. Je nosečnost zagotovo izključena?
Hvala, lep pozdrav
Spoštovani,
načeloma kometniram le objektivne podatke in ne mnenja brez poadtkov. Zato vam ne znam povedati, zakaj imate znižane vrednosti hemoglobina, hematokrita, MCV-ja in MCH-ja v krvi, če sploh ne vem, kolikšne te vrednosti so. Če je ßhCG negativen (< 10U/L) potem niste noseči.
pozdravljeni,
mene pa zanima je še kakšna možnost da sem slučajno noseča:
zadnja menstruaija je bila 1.5. ( po 3. neuspelem ICSI ), imam redne cikluse na 25 do 26 dni. nikoli mi ni zamujala. tokrat sem si prvič merila ovulacijo in sem jo imela šele 19.5., kar je 19. dan in se mi zdi kar pozno. sva bila “pridna” in resnično upala da bo kaj ratalo. baje je po neuspelih postopkih, več možnosti za zanositev, kot sicer, zaradi vseh hormonov – je to res?
menstrucija mi zamuja že 6 dni, že 8 dni imam občutek da se nekaj dogaja, nekaj me špika, in kot da se mi bo vsak čas ulila. danes mi je bilo celo dopoldne slabo, glavobol. sem prišla domov in naredila test in je bil negativen.
hvala za mnenje.
Spoštovani,
žal M ne izostaja le zaradi nosečnosti ampak še iz drugih razlogov, zlasti po postopkih IVF, ko lahko v jajčniku ostanejo kakšne luteinske ciste, ki zavirajo nastop novega ciklusa. Dokler je nosečnostni test negativen, žal niste noseči. No, obstaja <1% možnosti, da je test lažno negativen in če želite izključiti še to možnost, bi bilo treba narediti krvno preiskavo ßhCG. Druga možnost je, da počakate teden dni in urinski test ponovite.
pozdravljeni,
Menstruacija mi zamuja ze en teden, ker sva s partnerjem zacela delati na otrocku, sem naredila teste nosecnosti 1 dan pred izostankom, potem 3 dni kasneje, nato pa zopet cez 2 dni vsi so bili negativni. Danes sem opravila se pregled krvi( hormon beta hcg) ki je bil negativen 1,2. Nosecnost sem izkljucila, zanima me ali naj obvestim ginekologijo o izostanku in se narocim na pregled, ali naj pocakam da se pojavi menstruacija.
sem pa pred 4 meseci prenehala s kontracepcijo, vendar sem nadaljne menstruacije do sedaj imela tocne, je mozno da je to se od tablet?
samo zaradi izostanka ni treba hodit k ginekologu vsaj 3 mesece. Če bi izostanek M trajal dlje, pa se naročite k ginekologu za vsak slučaj. Kaj nevarnega pa to ni.