Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva menstruacija pri jemanju KT

menstruacija pri jemanju KT

17 dan jemanja kontracepcijskih tabletk (Diane 35) sem zvečer bruhala (jemljem jih zjutraj) in mi je bilo naslednje 4 dni slabo in so vsi naredili paniko ,da sem noseča ! Danes je že 3 dan od kar sem vzela zadnjo tabletko (v petek… danes pa je ponedeljek) in še nisem dobila menstruacije ! Po kolikem času po prenehanju jemanja tabletk moraš dobiti menstruacijo ? Ta mesec sem prvič jemala KT in jemala sem jih redno vsak dan !

Hvala

Draga Lilly,

Glede na “pravilo 7 dni”, ki pravi, da po zaporednem vzetju 7 tabletk traja “varnost” še naslednjih 7 dni tudi če nobene tabletke ne vzameš velja, da ste bili v času “slabosti” še zaščiteni. Krvavitev pa se običajno pojavi v teh 7 dneh pavze. Novo tablico priporočam pričeti 8. dan (po 7 dneh pavze) po zadnji tabletki.

Pri tej temi pa bi še jaz vprašala, kako dolgo sem zaščitena po zadnji (21) KT? Ali sem tudi med 7 dnevnim premorom, ali ne?

Lp,
Lina.

Zaščita je trajna, tudi med 7 dnevnim premorom!

Pozdravljeni!

Kako pa je potem mogoče, da če pozabiš vzet 1 tabletko, da lahko zanosiš?

Lp,
Lina.

Draga Lina,

v praksi ni čisto tako, oziroma je tako le, če do “prve pozabljene tabletke niste še zaporedoma vzeli vsaj 7 tabletk”. Po 7 vzetih tabletkah je tako kot med pavzo 7 dni, ko ne vzamete nobene tabletke in ste vseeno varni! Da pa ne bi zdaj kar pozabljali tabletk brezbrižno! Ne gre le za možnost zanositve, ki je po eni pozabljeni tabletki v praksi res minimalna temveč bolj za druge, spremljajoče težave, kot so vmesne krvavitve, izguba pregleda nad “použitimi” tabletkami in splošna zmeda, ki potem lahko nastane.

Pozdravljeni!
Imam majhno pohvalo, za vašo rubriko, ki je zelo koristna. Pa še najlepša hvala za odgovor!
Lp,
Lina.

New Report

Close