Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Menstruacija prezgodaj

Menstruacija prezgodaj

Pozdravljeni!

Imam težavo z menstruacijo pa me zanima, če je možna povezava s katero od naslednjih stvari.

Konec maja sem se zelo slabo počutila nekaj dni, skoraj padla skupaj… šla sem na urgenco kjer so ugotivili pomanjkanje železa in kalija. Prejela sem kalijevo šumečo tableto in infuzijo železa. Kljub temu še nisem bila ok. Ta čas sem imela tudi normalno menstruacijo. Nekaj tednov kasneje so ugotovili še dehidriranost (dobila infuzijo FR). Zraven pa še infekcijo mehurja. Skoraj prisilili so me spiti antibiotik Cisof na popolnoma prazen želodec ( 2 dni nisem jedla), po katerem mi je bilo nekaj dni slabo. Prej nikoli nisem imela zgage, le po infuziji železa me je peklo od požiralnika navzdol. Po Cisofu pa še bolj. Zadnje tri dni pa jemljem vitamin d Olivit zaradi pomanjkanja.

2 dni nazaj pa sem dobila menstruacijo, ki bi jo morala šele konec julija oz začetek avgusta. Torej točno sredi meseca (ovulacija?). Menstruacija je zelo blaga. To se mi dogaja prvič. Sicer sem že imela rahle krvavitve med ovulacijo ampak je trajalo največ 2 dni in res komaj opazno. Tole pa je vseeno malo več ampak še vedno blago. Pa me zanima ali je to kaj povezano z infuzijami, antibiotikom…? Zaradi pomanjkanja apetita sem tudi malo shujšala.

Hvala za odgovor

Lep pozdrav

Spoštovani,

našteli ste nekaj stanj, ki pa ne padejo kar z jasnega neba. Vsak zakaj ima svoj zato in brez tega “zato”, ki ga v vašem dopisu ni, težko komentiram vaše stanje. Tudi niste navedli niti svojih osnovnih podatkov, kot so starost, telesna konstitucija, reproduktivne značilnosti in zgodovino ipd. Kar tako, lebdeče v zraku, vaših simptomov in znakov tudi ni mogoče umestiti nikamor. Napletli ste samo zgodbo, kakor ste doživljali obravnavo, kar pa ne prinaša neke medicinsko pomembne vsebine. Potrudite se torej malo bolj, če želite dobiti kak uporaben odgovor.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close