Menstruacija kljub nosečnosti?!?!
Živjo!
Jemljem kt in sem prejšnji mesec še imela menstruacijo. Zadnji spolni odnos brez kondoma (a s tabletkami) sem imela 1 dan pred začetkom menstruacije (prejšnji mesec), nato pa s kondomom in tabletkami hkrati – tako da po zadnji menstruaciji skoraj gotovo ni prišlo do zanositve. Ta mesec pa menstruacije ni. Je možno da so tabletke ‘razočarale’ in sem klub redni uporabi zanosila 1 dan pred menstruacijo? Menstruacija je bila precej močna in ne vrjamem da bi lahko tam notri karkoli preživelo… ampak vseeno. Me mora skrbeti?
Lp
Pozdravljeni, sem v zelo kočljivi situaciji, zanosila sem ob dokaj rednem jemanju KT Yasminelle in sem v dilemi ali tega otroka obdržati ali ne? Tabletk nisem jemala naprej po potrebnem premoru, ker menstruacije ni bilo, naredila sem test in bil je pozitiven, tudi na UZ se že vidi in sem v 7.tednu nosečnosti. Zanima me, kakšna je verjetnost okvare zarodka in kasneje plodu glede na to, da sem tabletke jemala še najverjetneje nekje 10 dni po izračunani ovulaciji? Že v naprej hvala za odgovore
Uporaba kontracepcijskih tabletk ni medicinska indikacija za prekinitev nosečnosti. Če si otroka želite, lahko z nosečnostjo nadaljujete, verjetnost prirojenih okvar ni večja kot v splošni populaciji. Zagotovil, da bo vse krasno pa vam jasno ne more dati nihče. Odločitev je čisto vaša.