menstruacija in prenehanje jemanja kt
Pozdravljeni,
po približno dveh letih sem prenehala z jemanjem kt yaz…..moj partner bo namreč več mesecv odsoten zaradi študija v tujini zato sem se odločila da bom naredila malo pavze….že pred začetkom jemanja kt sem imela težave z menstruacijskim cikusom…mestruacija je bila neredna večkrat mi je tudi izostala za kak mesec…..nazadnje ko se mi je to zgodilo pred dvema letoma mi je ginekologinja predpisala tudi tablete katerih imena se ne spomnem več….vendar smo z njimi sprožili menstruacijo….potem sem skoraj dve leti jemala kt yaz….in z tabletakami je bil ciklus reden brez težav…..sedaj jih od 14.7 ne jemljem več….ta mesec pa menstruacije ni.me pa že kakih pet dni stiska in zapada v jajčnikih kot da bi morala menstruacija zdaj zdaj priti pa je ni…možnost da bi prišlo do zanositve sicer je…vendar majhna….testa še nisem naredila….zanima me ali bi moral zdaj biti ciklus takoj po prenehanju jemanja kt reden??ali je normalno da mesntruacija zamuja??
Pozdravljeni,
Tudi jaz sem prenehala z jemanjam kt po desetih letih. Pred tem sem vedno imela redno M, tudi zdaj po prenehanju jemanja kt sem jo tri mesece dobivala redno, zdaj pa mi že nekaj dni zamuja in me skrbi. S fantom vedno uporabiva zaščito. Je možno, da se mi cikel še ureja, čeprav je bil na začetku prenehanja s kt takoj reden? M je bila po prenehanju jemanja kt tudi zelo kratka – le nekje tri dni, je to vredu (glede na to, da punce omenjajo, da se jim je večinoma po prenehanju jemanja kt, podaljšala)? Hvala! Pika