Menstruacija in Prehlad
Pozdravljeni
Stara sem 30, Boli me grlo ze več kot 1 mesec, kri imam v redu rekli so da sem prehlajena zelo sedaj imam suh dražec kašelj in mrzlico vendar Menstruacije nimam teče 30 dan danes me zanima če je to zaradi prehlada danes naj bi se končala M. in ni prišla. Test nosečnosti nisem še naredila še čakam če bo še M zamujala. Imam tudi kot eno “vrtoglavico” ampak ni grozna Kaj naj storim? Imam tudi diagnozo folikularni limfom ki ne potrebujem zdravljenje še.
Hvala
spoštovani,
ciklus s prehladom nima nobene zveze, preden se o čemerkoli sprašujemo, pa velja narediti test nosečnosti, sploh, če za nosečnost obstajajo razlogi. Sicer pa navadni prehlad traja 1 teden, torej gre za kaj drugega. Če je v ospredju suh, dražeč kašelj, bi lahko šlo za oslovski kašelj, saj ga v zadnjem času ni tako malo. Vsak “prehlad”, ki traja dalj kot 10 dni pa spada vsaj na osnovni pregled k zdravniku, še zlasti pa, če imate še neko eksotično diagnozo kot je ta “foluikularni limfom” .
Imam tudi akutni bronhitis, lani sem ga imela nazadnje bila sem pri zdravniku imam kapljice Codein za kašelj če ne bo minilo grem znova. Glede na to da imam še diagnozo folikularni limfom bi lahko Bronhitis vplival še bolj na limfom?
Kar me še zanima je bradavice pred M. nimam občutljive nič prej sem jih imela zmeraj so me bolele sedaj pa nič Je kaj narobe s tem? So pa srbeče Dojke.
Koliko časa moram čakati da M. dobro zamudi, da bo test pozitiven če je prisotna nosečnost? Sicer pa dvomim, da sem noseča zato tudi ne testiram takoj. Če pa slučajno bo še zamudila takrat bo ze jasno da sem.
Spoštovani,
Nisem strokovnjak ne za pljučna in ne za krvno-limfatična obolenja, ampak limfom je bolezen tkiv, ki imajo imunsko funkcijo, torej bi kvečjemu limfom lahko poslabšal bronhitis in ne obratno. Kar zadeva morebitno nosečnost, se le to da ugotoviti s testom takoj, ko izostane M in ni treba čakati. zakaj tokrat nimate običajnih simptomov pred M kot običajno seveda ne vem, ampak, predlagam, da najprej naredite test. Sam izostanek perila sam po sebi ni nič nevarnega tudi če ni vezan na nosečnost.
Pozdravljeni
Znova vam pišem, prehlad gre na bolje saj sem dobila Antibiotik za 3 dni tudi M. se je pojavila vendar po Menstruaciji imam menstruacijske bolečine spodaj trebuha občutek kot da imam M. sedaj. Kaj bi bilo to? moram k zdr? Ali lahko lahko počakam? Tudi kislina se mi dviguje in gre nazaj in peče
Hvala vam
ne vem. Simptomi zgledajo nepovezani.