Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Menstruacija in Kamni

Menstruacija in Kamni

Pozdravljeni

Imam Menstruacijo sedaj, stara sem 31. Me pa nekaj zanima. Kako prepoznaš Zolčne Kamne v času Menstruacije ali na Splošno? Zato ker me je začelo špikati / krčevito močno na desni strani trebuha zgoraj in me je zaskrbelo ker nimam apetita, mrzlico in kot da zmankuje vdiha..

Nevem ali to vse ima kaj veze z Menstruacijo ali kaj drugega…

Enkrat sem prezrla bolečine v spodnjem delu trebuha in se je izkazalo da je Folikularni limfom…

Torej bi mogla še kaj vedeti glede Zolčnih kamov ker me je Strah zelo

Spoštovani,

vaša vprašanja niso ravno ginekološka ampak prej gastroenterološka oziroma primerna za abdominalnega kirurga. Sicer pa nobenih bolečin v trebuhu ne moremo obdelovati na daljavo, ker je preveč odvisno od pozornega kliničnega pregleda in drugih preiskav, preden se odločimo za kakšno diagnozo.  Težko je ob prvem napadu sam prepoznati žolčne kamne, so pa ena od možnih diferencialnih doignoz ob bolečini pod desnim rebrnim lokom, zlasti kadar je oseba 4F (female(ženska), fertile(ima otroke), fat(debela) & fourty(40 let+)).

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close