Menstruacija in Bruhanje
Pozdravljeni
Stara sem 31. M. se mi je pojavila na 27. dan Trajala 3 dni. Zdaj je 2 dni od Menstruacije in sem začela bruhati večkrat, Ima to kak veze z M? Ali kaj drugega? Ker mi je Slabo in Bruham samo. Nekateri mi pravijo naj naredim test nosečnosti vendar se mi zdi nima smisla ce sem M. pravkar imela in pojavila se točno
Torej kaj naj storim naj grem jutri do zdravnika Saj tudi Apetita nimam vse se mi zdi fuuj nič ne jem
Hvala
Spoštovani,
bruhanje je zelo splošen simptom in je v veliki večini primerih povezano s problemi s prebavili. Če samo bruhate in ničesar ne zadržite v sebi, lahko pride do dehidracije in do prevelike izgube elektrolitov, zlasti kalija, zato v primeru, da v 2 dneh ne mine, obiščite splošnega zdravnika ali splošno urgenco.
Pozdravljeni
Še nekaj me zanima danes sem isto imela slabost čez dan in potem sem znova bruhala ne enkrat ampak večkrat torej po hrani ali vodi me zgrabi bruhanje potem se umiri potem pa spet slabost in bruhanje. Ali je to znak da moram na pregled k zdravniku? Ali naj grem na urgenco če bo danes bruhanje ponoči huje?
Vsa hrana, tekočina gre vn. Barva bruhanja je rumeno.
Kaj naj naredim zdr. danes ne dela več in Paracetamol ali Novalgin ne pomagata več.
Ker ne zelim za bv delati guzhvbo na urgenco. Samo kdaj tam iti? Če bruhanje traja več ur? in več dni?
Ker ponavadi rečejo zakaj si prišla “zaradi bruhanja”
Hvala vam
Spoštovani,
glejte, oceno, da je nekaj treba ukreniti, sprejme pacient sam in ga zaradi tega, zlasti če težava nepretrgoma traja že več dni, zdravnik nima kaj spraševati, čemu je prišel, razen v funkciji anamneze, torej kot običajno vprašanje pač, zakaj ste prišli (ne kot očitek temveč kot način normalne obravnave bolnika!). Če bruhanje zdaj traja že 3 dni, jutri dopoldne pojdite bodisi k svojemu zdravniku ali pač na urgenco, če vaš ni dostopen.
Pozdravljeni
Slabost in Bruhanje se je umirilo 2 dni potem se je Bruhanje začelo znova šla sem na urgenco kjer sem dobila 2 infuziji ena proti bolečinam druga nadomeščanje tekočine in je bilo bolje.
Vendar danes ko sem se zbudila sem imela Menstruacijske Bolečine na desni strani Spodaj. Kaj bi bilo sedaj to? Ima to kaj veze z Slabostjo in Bruhanjem? In zakaj jajčnika bolijo kot da bo M. prišla? Tudi Bel izcedek iz noznice sen opazila
Spoštovani,
ne bi vedel. Z menstruacijo to nima nobene zveze, glede na to, da se bolečina pojavlja na desni strani, pa bi me ob takem začetku težav skrbelo, če se slučajno ni vnel slepič.
potem kaže, da ni slepič. sicer bi zagotovo pristali v bolnišnici s peritonitisom. Če so težave minila, ni treba več ničesar ukreniti.
Slabost se je znova pojavila. (Čutim kot da bom bruhala znova) In Tezave se nadaljujejo. Ima kot Menstruacijske bolečine Pod popkom malo spodaj potem pa čutin enkrat Levo in enkrat desno tudi Zadaj na levi strani in desno Zadaj kot M. bolečine
Zbegana sem vse skupaj od vseh teh simptomov !
Edino kar je novo sedaj (kar sem začutila) Da ko pristisnem desno stran trebuha in spustim Boli.
Paracetamol in Novalgin ne pomagata pri bolečinam.
Naj se znova oglasim pri Splošnemu zdr. jutri ce nobena tableta ne bo pomagala?
Spoštovani,
na daljavo vam pri takih simptomih žal res ne morem pomagati. Če menite, da je zadeva čudna, pač obiščite zdravnika. Kdo drugi vam pa lahko sicer pomaga? O obisku se boste pa žal morali odločiti sami.