Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo menstruacija … bolečine

menstruacija … bolečine

Pozdravljeni!

Stara sem 37 let nisem še rodila in ne jemljem KT.
v zadnjem letu se mi poleg klasičnih bolečin ob menstruaciji (včasi že dan pred M, drugič prvi in drugi dan, ponavadi moram zaradi krčenja maternice ob M tudi večkrat na veliko potrebo, dokler se črevesje ne izprazni), pojavljajo tudi hudi krči oz. krč, ponavadi drugi ali tretji dan M. Krč me zagrabi v celotni trebušni predel in je tako močan, da me čisto zvije, ne morem ne stati pokonci ne sedeti. Zaradi zakrčenosti se mi ponavadi zakrčijo še vratne mišice in takrat ne morem niti ležati. Včasi najdem kakšen čuden zvit položaj, da omilim krč, vendar mi se potem zakrči kakšen drug del telesa, ker to ni naraven položaj. Tako se vrtim v začaranem krogu. V tem času (krč) ponavadi tudi nič ne jem, ker ne morem, trudim se piti kakšen rmanov ali kamilični čaj s kumino. Krč drži en dan potem pa zeloooo počasi popušča cca 3 dni. včasih potem težave izvenijo, včasih pa se nadaljujo še naprej in sicer v obliki napetosti oz. bolečine v spodnjem delu trebuha, včasih je močnejša na desni strani, pribl. v višini pasu in malo nižje. Včasih se seli po vsem trebuhu, v krogu okoli popka. Bolečina oz. napetost se včasih umiri po veliki potrebi, takoj ko kaj pojem pa se spet pojavi in imam občutek, kot, da hoče črevo to takoj spraviti ven. Včasih bolečina seva tudi v hrbtni predel, v gl. pod pasom, včasih v obe nogi pod kolenom (ponavadi bolj v desno), kot da me drži rahel krč, vendar predel ni otrdel kot kadar te prime krč v mišico, včasih v stegna.
Boleče menstruacije imam že od začetka. Vmesnih krvavitev nimam.
Naj omenim še, da ko sem bila na daljšem potovanju (3 tedne), je bila prva menstr. po vrnitvi normalna z običajnimi menstr. bolečinami, pred tem pa sem imela že omenjene krče.
Sicer se je bila zaradi čas. spremembe pojavila 10 dni kasneje, vendar se mi to zgodi vedno, ko se vrnem z daljšega potovanja.
Ukvarjam se tudi z jogo, poskusila pa sem tudi tao (dr. Chang) vaje, vendar kakšnega izboljšanja zaenkrat ni.
Mogoče poznate kakšno sprostitveno tehniko, ki bi mi sprostila telo ob tem krču, da bi prej popustil oz. da do njega sploh ne bi prišlo. Kajti takrat ne morem do nobenega zdravilca, ker se še do WC komaj privlečem.

Predvidevam, da ste že obiskali ginekologa, ki je naredil potrebne preiskave in izločil diagnoze kot so ciste, miomi, endometrioza …

Če ne, pot pod noge!

Med menstruacijo se dogaja veliko razstrupljanje telesa. Če je strupov preveč, se jih mora v nekaj dneh veliko izločiti, in lahko nastanejo simptomi, ki jih opisujete. Ženske, ki imajo normalno telesno težo, malo strupov, niso zakisane, nimajo glivic, imajo tudi neboleče in kratke menstruacije.

Predlog bi torej bil takšen, da greste h ginekologu, če Z vidika alternativne medicine pa lahko tudi naredite določene teste in preiskave. Nekatere kar sami (na primer merjenje zakisanosti z indikatorjem za pH), druge pa terapevt. Verjetno ste se na potovanju več gibali, bolj zdravo jedli, bilo je manj stresa, zato tudi manj strupov in manj bolečin pri menstruaciji.

Mislim, da boste morali korenito spremeniti življenje: prehrano, razstrupiti telo, lahko bi naredili kuro s klistiranjem (na primer s kavo ali bazičnimi minerali), razkisali telo … Vse to so teme, ki smo jih v tem forumu že obširno obravnavali, zato uporabite iskalnik.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close