Najdi forum

menstruacija

Najprej vam želim en lep pozdrav!

Že dolgo si ogledujem vašo stran,ki je polna zanimivosti.Za vas imam eno vprašanje.Namreč imam zelo bolečo menstruacijo.Ravno pred kratkim sem jo spet dobila in skoraj nisem mogla zdržati.Že od začetka je boleče,vendar zmeraj bolj.Kadar se usedem,me vse zaboli in poleg tega me daje mrzlica.Ponavadi sem prvi dan menstruacije kar doma,ker me je strah,da se bom kje zgrudila.Takrat moram samo ležati,sprva ne morem zatistniti očesa,a kasneje zaspim zelo trdno.Davno sem bila pri ginekologu in mi je nekaj omenila za neke tablete,vendar se ne spomnim katere.Zanima me,če mi lahko vi priporočate kakšne proti močnim bolečinam.Ponavadi imam Nelgasin-245mlg ali koliko je,drugače pa vzamem tudi 550mlg.Večkrat pojem tudi do 3 tablete,ker ne zdržim.Na začetku sem imela Bonifen,ampak brez učinka.
Poleg tega imam še eno dodatno vprašanje.Zdaj veste kako hude so moje bolečine in me zanima,če me bo pri spolnih odnosih tudi tako zelo bolelo.Nimam še resnega fanta in ga tudi še ne želim,vendar kadar bo čas za to,bi rada vedela.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaše odgovore.

Lep dan še naprej

Nika

Draga Nika,

za ugotavljanje vzroka bolečinam je potreben vsaj ginekološki pregled. Boleče menstruacije so zelo razširjen pojem, imajo pa tudi različne vzroke, ki potem tudi vplivajo na odločitev o “zdravljenju”. No, nekateri vzroki se dajo odpraviti ali zmanjšati, drugi ne in se samo “blažijo” bolečine. Načeloma boleče menstruacije nimajo zveze z bolečimi spolnimi odnosi vendar taka zveza lahko tudi obstaja. Kakorkoli….za boljši odgovor bo potrebno navodilo iz “prvega stavka”.

New Report

Close