Najdi forum

Menstruacija

Spostovani,

imela sem 3 neuspesne nosecnosti (miss. Abort).  Si zelo zelim otroka, nazalost le to ne uspeva.  Plod po pozitivnem srcnem utripu vedno v 7 tednu odmre.  Po vsakem m.b. Je bila opravljena abrazija.
Z mozem sva dala skozi genske raziskave, ki so b.p.   Dobila sem tudi inekcije -tromboza, ki pri zadnji nosecnosti niso prav nic pomagale.  Jemljem tablete za scitnico l-th. 25mg.
Sicer imam menstruacije zelo sibke, trajajo komaj dva dni.  So pa tako sipke da lahko uporabljam samo dnevne vloske.  Ali je mogoce da sem v predzgodnji menopavzi? A ste mnenja, da je to mogoce krivo, da ni prislo do uspesne nosecnosti? Strah me je da nikoli ne bom imela otrok.  Kaj lahko naredim, da bi imela daljso menstruacijo?
Do sedaj mi je bila menstruacija redna (na 26-28)dni.  Ta mesec pa je prisla extremno prezgodaj 24 dan.  A je to znak, da nekaj ni vredu? To je sedaj druga menstruacija po zadnjem ciscenju.   Naj se dodam, stara sem 32 let, 58kg /158v.

Najlepsa hvala za odgovor.
Maja

Spoštovani,

Hm? … dolžina menstruacije na srečo ni pomembna. Dokaz je, da uspete zanositi, vendar nosečnosti ne obdržite, ker odmre. Zakaj odmre je težko ugibati. Morda imate kak kronični subklinični endometritis (priporočam bris na mikobakterije in ureaplazme), morda gre za imunski razlog (previsoka koncentracija NKC (naravne celice ubijalke)? Mogoče gre poskusiti še s terapijo z Medrolom (4 ali 8mg/dan) od + testa nosečnosti dalje… sicer pa ostane tudi še možnost, da gre za nesrečna naključja, kajti takšni dogodki niso tako zelo redki, saj jih odkar spremljamo večino reprodukcijskih kazalnikov (več desetletij) videvamo v cca. 8 do 10% primerih nosečnosti.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close