Menstruacija?
Pozdravljeni
Danes se je Krvavitev pojavila v 23.dnem v ciklu. Je pa 1 teden od Ovulacije, pravtako sem imela krvavitev ob Ovulaciji , je mozno da dobis Menstruacijo 1 teden po Ovulaciji ?
Zbega me ker zmeraj je 2 tedna do nove Menstruacije ali ni nujno? Ker sem zelo zbegana
Prav tako me zanima zakaj me boli ob M. na Levi strani pod rebri ? kot da me špika nonstop.
Spoštovani,
1x ni nobenkrat. Zapomnite si to tudi za v prihodnje. Ni treba raziskati prav vsakega odstopanja v ciklusu, če se odstopanje sistematično ne ponavlja. Zelo verjetno gre za enkratno motnjo ciklusa, tako imenovano izvenciklično krvavitev. Če obstaja teoretična možnost, da ste noseči, preverite s testom, sicer odstopanje zgolj zabeležite v svoj menstruacijski koledarček in za enkrat pustite kot je.
ne bi znal odgovoriti, zakaj in kaj vas je zbadalo levo pod rebri celi dan. Levo pod rebri ni ničesar, kar bi bilo lahko v zvezi z rodili in menstruacijo.
Spoštovani,
tudi vam ne bi znal odgovoriti, kaj povzroča zbadanje v nožnici in v ritnici pri 34 tednih nosečnosti. Če ni kaj, kar izhaja iz hrbtenice? Ampak karkoli že je, posebnih ukrepov itak ni.
Še nekaj me zanima, potem bi jutri še test nosečnosti naredila.
V tej krvavitvi nisem zasledila krvih strdkov. Ob obrisu je bolj “Vodena Menstruacija” In zelo svetlo rdeče barve, Ima to kakšen pomen da je Vodena M? In krvavitev Svetlo rdeče barve? V primeru da se izkaze Nosečnost kaj bi to pomenilo? Ali pač to je normalno v nosečnosti da je “Vgnezditvena Krvavitev” Taka?
Spoštovani,
Letos bom stara 35 let, 1x rodila. Od druge polovice lanskega leta imam neredne cikluse. Najprej dolge na cca 35-40 dni, letos sta bila 2 80 in 45 dni. Sedaj pa imam ze 2x zapored krvavitve 19. in celo 15.dan od prvega dne zadnje krvavitve. Izvid hormonov LH in FhS je bil OK, rekli so, da ne gre za menopavzo (?). UZ pred cca 3. meseci je bil ok. Kaj bi to bilo in kaj naj storim? Kaksne preiskave naj opravim? Je tudi želja po zanositvi, v kolikor je sploh še realna. Zadnja krvavitev na 15.dan se je začela z zelo malo rjavega izcedka,ki pa je vedno močnejsa krvavitev,se vedno pa temno rjave barve. Cca 1 teden prej sem opazila sluz, kot da bi šlo za ovulacijo. Kako izgleda vgnezditvena krvavitev? In, ali je smiselno opraviti že sedaj test nosečnosti med to rjavo “krvavitvijo”? Bo rezultat pravi? Hvala
Dodajam še, da sem ze dobila Dabroston, ki pa ga nisem nikoli jemala,ker je vsakic nekako sovpadalo s krvavitvijo,ko sem ga dobila in nisem jemala. Niti ne vem tocno kako naj bi ga jemala v tako nerednih ciklusih. Krvavitve pa so zelo temno rjave in mogoce le zadnji dan temno rdeče barve. Ali bi dabroston uredil zadevo? Moram povedati, da sem zaradi stranskih učinkov (predvsem rak na dojkah) zelo zelo skepticna do jemanja dabrostona in ali je možna kaksna boljša alternativa za take primere?
iz “vodenosti” krvavitve ni mogoče ničesar sklepati. Krvavitev je krvavitev, razlogi zanje pa so lahko zelo različni. Nosečnost je najpogostejši razlog, ni pa edini.
Spoštovani,
ne glede na to ali gre za zelo dolge cikluse ali tako kratke, da to verjetno sploh niso ciklusi (anovulatorj+ne krvavitve, če je ciklus krajši od 20 dni) gre za neko funkcijsko motnjo (moteno ovuliranje). Najpogostejše stanje, ki povzroča takšne motnje je sindrom PCO, drugi najpogostejši pa (praviloma začasen) luteinska cista. Več težko ugibam, ker bi za več potreboval neposredne informacije o stanju rodil (vsaj svež UZ izvid). Tudi nosečnost povzroča različne krvavitve, ki oponašajo motnjo ciklusa, zato velja v takšni situaciji vedno opraviti tudi test nosečnosti. Če ne gre za nosečnost se da s progestageni sicer do določene mere vplivati tudi na ciklus, ampak ne vedno, zato je tudi potrebno vedeti, kaj in kdaj.