Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija menjava kontracepcijskih tabletk in premor

menjava kontracepcijskih tabletk in premor

Pozdravljeni,
ravno sem zamenjala Yaz za Qlairo. Po navodilih ginekologinje sem pojedla vse Yaz tabletke (tudi tiste 4, ki ne vsebujejo hormonov) ter Qlairo začela jemati isti dan kot bi drugače začela z Yaz.
Danes pa sem v navodilih za uporabo prebrala, da se v primeru menjave tabletk le-te začnejo jemati brez premora in me je sedaj strah, da nisem zaščitena pred neželeno nosečnostjo. Je strah upravičen?
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Lahko ste brez skrbi.

Matjaž

Pozdravljeni!
Minilo bo skoraj en mesec odkar sem prenehala jemati kontracepcijske tablete Yaz, predvsem zaradi nihanja razpoloženja in upada libida v zadnjem času, čeprav jih jemljem že skoraj 4 leta. Ginekologinja mi je svetovala, da preneham z jemanjem vsaj za 3 mesece, ker naj bi se v tem času pokazalo izboljšanje, in poskusim z uporabo kondoma. Z jemanjem sem torej prenehala, od takrat uporabljava kondome, vendar se nanje zaenkrat ne morem navaditi. Ker jim ne zaupam popolnoma sem ves čas živčna, ne morem se sprostiti, razmišljam o tem, da bi bilo kaj narobe in posledično ne uživam v spolnosti. In sedaj ne vem, kako naprej, zdi se mi, da se bolj nagibam k ponovnemu jemanju in poskusim odmisliti stranske učinke. Če bi jih želela ponovno jemati, jih lahko že ob 1. dnevu naslednje menstruacije?

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Lahko.

Matjaž

Pozdravljeni!
Hvala za odgovor. Ker bi verjetno nadaljevala z drugimi tabletami (odvisno kakšen bo predlog ginekologinje), me zanima, ali je to za telo prevelik šok? Bi bilo bolje še počakati kak mesec, ali je bolje da nadaljujem takoj, še preden telo sploh vzpostavi ciklus kakršen je bil pred tableti? Glede na to, da so Yaz tablete z dokaj nizko mero hormonov me zanima tudi to, ali je menjava sploh smiselna, ker bi verjetno mogla menjati za močnejše, jaz pa slabo prenašam že te. Malo sem v dilemi, ker do enega leta nazaj z njimi nisem imela nobenih težav in sem jih res dobro prenašala, brez kakršnih koli stranskih učinkov.

Lep pozdrav.

Zdravo!
Imam vprašanje glede ponovnega jemanja KT. Za določen čas sem prenehala z jemanjem KT, ker jih nisem več potrebovala, sedaj pa imam namen ponovno začeti. Ostali sta mi še dve škatlici, s tem da je pri eni ena aktivna tableta premalo, ker sem jo vzela kot rezervo, ker sem enkrat po vzetju ene bruhala zaradi bolezni. Zanima me, ali lahko to škatlico porabim do konca, s tem da vzamem eno aktivno tabletko manj, in en dan prej začnem z jemanjem placeba? Ali sem v tem primeru še vseeno ustrezno zaščitena?

Lazanja: Ni noben šok za delo, ni pa priporočljivo delati premore med enimi in drugimi KT (ali med enimi in istimi KT v smislu “čiščenja telesa”), razen seveda v primeru kot je vaš, ko želimo izvedeti, ali so KT povzročile neke specifične težave ali ne. Sedaj se pač morate odločiti ali vam je huje imeti pomanjkanje libida in imeti nihanje razpoloženja na eni strani, ali pa biti nesproščeni med seksom. Pa ste vsaj ugotovili, ali so res krive tablete??

213213: Komot uporabite škatlico z eno tabletko manj.

Matjaž

New Report

Close