Meni je slabo od tega varanja-ženske,halo?
Ne moram verjet ko berem poste,v katerih ženske pišejo,da imajo poročene ljubčke,in da imajo oni otroke in ženo,in kako ima mož slab zakon,in bla,bla….Pa se kaj zamislite v to,kaj delate ženi?Koliko se žena v resnici trudi v življenju moža?Kaj zanj naredi?In seveda potem moški najde ljubico,in razlaga kako nesrečen zakon ima,in kakšno ženo….Pa se kdaj vprašate koliko od tega je res?Kaj če se postavite na mesto teh prevaranih žensk?Ali se one ne zaslužijo iskrene ljubezni,ali ne premorete toliko poštenja do pripadnic istega spola,da bi jim povedale ali kakorkoli zahtevale od teh vaših sanjskih ljubimcev da se ločijo,če imajo RES tako bogo življenje ob ženi?Kaj je vrednota družine v današnjem času?In vloga zvestobe?Kaj je z vami,enako velja za moške in ženske-če niste zadovoljni z ženo-možem,pol pa to povejte,se ločite,pa potem najdite nove,boljše partnerje!Oprostite,ampak morala sem povedati svoje mnenje!
Pozdrav!
Ker ne spremljam vseh tem, ne vem natančno, katera tema vas je nagovorila k temu odgovoru. veliko jeze je čutiti iz vašega pisma, saj je resnično krivično do žene, da mož išče rešitev zakonskih težav izven zakona. To žensko popolnoma razvrednoti in poniža, najbolj pa s temi dejanji moški poniža in razvrednoti sebe.
Ženska, ki postane ljubica poročenemu moškemu ne čuti sebe, kaj šele, da bi začutila njegovo ženo ali morda celo otroke. Biti ljubica pomeni, biti zlorabljena in posrkana v zakonski konflikt med nekoga tretjega. Ženska običajno ne začuti, da je zlorabljena in izkoriščena od moškega, ki se velikokrat vrne k svoji ženi, ko ona ni več zanimiva in se zakon uredi. Velikokrat se zakonca pogovorita in razrešita stisko, zaradi katere je mož odšel v prevaro.
Resnično boleče je za ženo in mamo, ki ima otroke čutiti, da jo mož vara, še huje je, če jo pusti z otroci zaradi druge.
Vendar pa ni vsa odgovornost na ljubicah, za prevaro je predvsem in kot prvo odgovoren tisti, ki vara, torej mož ali žena. Za svoja dejanja odgovarjamo sami in tudi za njihove posledice. Res pa je tudi, da so ljubice ženske, ki na koncu ostanejo same, ponižane in zapuščene ali kakorkoli potegnejo krajšo nit iz vseh teh spletk. MOški ljubice nikakor ne more spoštovati, saj je tukaj porušeno lastno dostojanstvo in spoštovanje samega sebe. Če iz tega nastane partnerski odnos, je v tem odnosu zelo težko, saj ljubica na koncu spozna, da ta moški le ni takšen, kot se je njej predstavil ali si ga je želela videti v svojih očeh. Zato se s skupnim življenjem velikokrat zaplete, kot beremo tudi na tem forumu.
Lep pozdrav!
Sabina Stanovnik
Ka naj rečem, se veliko strinjam z Natyko. Res bi se moral vsak vprašati ali postaviti v kožo prevanega-o. Kako bi se počutil, če bi se to njemu ali njej to zgodilo. Res je to zelo podlo da si iščemo ljubice. Taki moški nimajo dovolj moškosti da pove ženi kaj ga muči, da ima drugo in da se ne vidi v tem zakonu. To bi tudi bilo pravično da se pove. Mogoče ne povemo, ker vemo in čutimo da nas nekdo čaka doma, da nas nekdo ima rad. Jaz tega ne odobravam. Tudi tretja oseba ki pristaja na to, da loči dve osebe, ki sta dali nekaj v življenju čez (dobre in slabe trenutke), more biti brez vrednot, brez občutkov. More biti izgubljena oseba.
Nihče se ne zaveda kako se počuti prevarana oseba. A kaj moremo ko je že prepozno. Sam vedno pravim, da se vse enkrat vrne.
Če smo varali bomo tudi prevarani
Lep pozdrav
Danijel
Če verjameš, da je ta svet pravičen. Vendar ni. Tega ne pišem iz ogorčenja, kot prevarana ženska, kajti mene partnerja, s katerima sem bila v resni zvezi, nista varala, o tem sem prepričana, za tiste manj resne pa me sploh ne zanima, kaj so delali … V to, da bodo prevaranti prevarani, ne verjamem, ker vidim, kaj se sicer dogaja okoli mene. Prevaranti bodo varali še naprej. Mogoče bodo varali drugo osebo. Ali varali s kakšno drugo osebo. Ampak varali bodo še naprej. Ker nimajo moralnih zadržkov in dvomim, da jih mnogi potem tam pri štiridesetih ali pozneje čudežno dobili. In četudi bodo kdaj naleteli na sebi podobno osebo in tudi sami bili prevarani … Je to samo kaplja v morje proti tistemu, kar so prej delali sami. In dvomim, da jim bo to povzročilo hudo trpljenje, samo močno jih bo udarilo po egu.
Lupčka!
Ma bi vam jaz napisal,sam se mi neda,ampak v štartu ste falili,le kaj ženska (žena)ali moški(mož) dela z lažnivcem in prevarantom???
Temu se ne reče zakon ampak farsa.Če seveda ve da je prevarant(v nasprotnem primeru pač nima pojma in zato tudi ne more spremeniti nič)večina jih ve ali sumi,pa čakajo na nevem koga-čudež morbit?
In kot drugo,jaz nevem a ste res vsi tako naivni al se delate ampak svet je krut,danes nikogar ne zanima tuja bolečina,zato moraš zase in za svoj life poskrbet kar sam,če boste čakale,da se ljubice naveličajo mož,čakite-ampak potem ne jamrite kako hudo in podlo je.Če boste pa vzele zadeve v svoje roke in se postavile zase in za svojo srečo in moškega postavile na realna tla,da vi tega ne sprejemate in še manj tolerirate(v praksi in ne besedi) potem pa nebo več kaj za jamrat.
Na kratko ne čakite na druge ,da vam spremenijo ali izboljšajo živlenje, da vas ohranijo bolečine,vse to lahko naredite sami in edino sami.
Kako radi imamo stereotipe: Uboga, nesrečna, požrtvovalna žena, poosebljena popolnost – pokvarjena, preračunljiva ljubica, ki ji 24 ur po glavi hodijo le perverznosti – nemočni, nedolžni mož, ki ga je brezvestna ljubica zvabila v svoje kremplje. V realnosti pa so situacije precej drugačne. Marsikatera ljubica je bistveno bolj pozitivna oseba kot žena. Možu oz. ljubimcu pomaga, mu stoji ob strani, se celo izpostavi zanj. Mož-ljubimec se zaljubi vanjo, ker v njej najde prijateljico, sorodno dušo. Ja, tudi iskrena ljubezen je možna. Ki se pač takoj ne more takoj realizirati v novi vezi, zato sta nekaj časa ljubimca. Včasih ne zbereta dovolj moči za razhod in nov začetek, a del življenja, ki sta ga prebila skupaj, ju obogati. Seveda je tu govora o varanjih, kjer so prisotna čustva in ne o avanturah in profesionalnih prevarantih. Takšnih primerov sem srečala kar nekaj.Lepo je, če že v mladosti spoznaš “pravega”, a žal je to prej izjema kot pravilo. Vidimo, koliko praznih zakonov je, koliko ločitev.Definitivno drži, da tretja oseba v obliki ljubice/ljubimca nima najmanjše moči, če je zakon kvaliteten in trden. Za dober ali slab zakon sta odgovorna izključno zakonca sama.Ljubica je le njuno ogledalo ali celo neke vrste katalizator.Pa da ne bom takoj dobila nalepke:sem žena; v mladosti pa sem bila tudi v vlogi ljubice in prevarane partnerke.
In kdo naj bi bil kriv? Tisti, ki je prevaran mogoče? Ne, kriv je prevarant. Tudi tisti tretji, s katerim vara, ni kriv/a. Ker če ne bi bilo tretjega, bi bil četrti, peti, šesti … Tisti, ki vara, bo vedno našel koga, ki bo to z njim počel. KRIV JE TISTI, KI VARA. Ženske sploh zelo rade krivimo drugo žensko. In pozabljamo, da moški ni po naključju padel v njeno luknjo.
Bila sem prevarana. Mož si je našel ljubico. Pravzaprav je imel v 15 letnem zakonu kar celo vrsto ljubic, kar sem zvedela oz. se zavedala komaj po ločitvi. Bila sem prizadeta, žalostna, na tleh in silno jezna na njegovo ljubico. Ko sem pa začela zadevo gledat iz drugega zornega kota, sem prišla do zaključka, da je ljubica v bistvo samo žrtev. V bistvu mislim, da ljubica nikoli ni kriva za razpad zakona, ampak skrajno slabo partnerstvo, nepovezanost, nezaupanje, skratka velika odtujenost.
In ker nekateri ne razumejo bistva zakona, se ne potrudijo, lažje jim je poiskat hitrejšo varianto, o posledicah pa tako ne razmišljajo.
To je moja izkušnja!
Pa smo spet tam kdo je kriv,moje mnjenje je tako:
čE žena ne ve da ga mož biksa,pač enostavno niti ne more nič,ker pač ne ve in v tem primeru je žena žrtev prevare.
Če ostaneta v zakonu in jo mož še kar vara,ni več žrtev prevare,ampak žrtev lastne naivnosti,slepote in nesprijaznjenostjo z situacijo,ponekod je pač žrtev tudi zaradi lastnega pohlepa.
Tako da se tu njeno uboštvo konča in začne njen kompromis.
Ljubica ni nikoli žrtev-mislim na tiste,ki vedo ,da je poročen in tudi nikoli ni krivec,za dejanja druge osebe do tretje osebe-se pravi moža do žene.
In tretjič žena ni nikoli razlog ali otroci,da se moški ne želi razvezati,ne želi se razvezati ker tako hoče sam.
In še nekaj tisti,ki vara naj sam nosi odgovornost za svoja deanja,tista ki sodeluje z njim ,se pravi ima z njim razmerje nosi sama posledice(PONAVADI SO TE POSLEDICE BOLEČINA) svojih dejanj do sebe.
Vsaka žena ,ki jo mož vara mora vedeti,DA NE GOVORI POPOLNE RESNICE
vSAKA ljubica,mora vedeti..da ji ta isti moški ne GOVORI POPOLNE RESNICE..
OD TU JE VSE ENOSTAVNO.
Res je veliko varanja in NI čudno ker
se VSI raje NEUMNE IN SLEPE NAREDIJO kot videno obelodanijo.
Torej,VSI,KI MOLČITE zelo veliko pripomorete temu stanju.
(sodelavci lažejo za prevarante,lažni alibiji,odgovor ne vem, me ne zanima,za sebe se brigaj,pred svojim pragom pometaj,še žene ne verjamejo,
če jim poveš itn.)
IDEALNI POGOJI ZA POKVARJENE IN ISPRIJENE DUŠE.
Nekoč so prevaranta posadili na osla in ga peljaji po vasi.
NIso ga skrivale mame,žene,otroci,sodelavci.
Še bolj daleč nazaj so jih kamenjali.Oba.
JE BIL VSAJ STRAH,ČE ŽE SPOŠTOVANJA NI BILO.
Danes pa še strahu ni več.Spoštovanje,kaj je že to?
KURBARIJA V POLNEM RAZCVETU.
MOLK SPODBUJA PREVARO. MOLK HRANI ZLORABO.
IN KDO JE KRIV? KDO POSTAVLJA MEJE?
Se popolnoma strinjam z vami in si želim, da bi bivša ljubica mojega moža to prebrala in se zamislila, namesto da je ves gnev in sovraštvo do mojega moža ob spoznanju da je bila samo zabava zlila name, me ozmerjala… kot da sem ji jaz kriva, da moj mož ne želi biti več z njo. Dodala bi pa še to, da je z varanjem približno tako kot z udarci, ko te partner prvič udari, nisi nič kriv, ko te udari drugič… si kriv, ker si si to dopustil.