Najdi forum

Mene je strah

Drage moje… Pred kratkim sem odkrila 2 črtici.

Zdaj me pa tolk skrbi, ker pravijo kaj gre lahk vse narobe…

Najbolj me skrbijo rdečke (ker imam skozi otroke okrog sebe), pa toksioplazmoza (to sploh ne vem a sem prov napisala), ker imamo doma mačka pa sem ga ful božala (čeprav sem si pol roke umila) še predno sem sploh vedela, da sem noseča…

Sej vem, da kompliciram, ampak za kak odgovor bom zelo vesela.

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Proti rdečkam si bila cepljena – preveri v svojem kartončku o cepljenjih. Tudi za toxoplazmozo lahko da si jo že prebolela in imaš protitelesa. Ginekolog te pošlje na odvzem krvi za toxoplazmozo. Če ni protiteles, se boš morala mucka izogibati, že od sedaj naprej pa NE smeš več čistiti za muckom WCja.

Le pogumno. Nosečnost je nekaj naravnega, poglej koliko nas je na svetu in vsi mi smo bili srečno donošeni!

Hvala!!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Pri nas doma imamo na tone mačkov (no ja, pet do šest pa res), 2x noseča, nobenih problemov. Mucke lahko še vedno božaš, le potem si umij roke, čiščenje mačjega wc-ja pa res prepusti komu drugemu.

Bolj je važna tvoja prehrana – nič alkohola, kajenja, čimmanj kave, pravih čajev, cocacole in podobnega, nič surovih jajc, tatarskega bifteka, pazi pri zdravilih (adijo aspirin – lekadol pa lahko).

Seveda bo dete preživelo tudi, če tega ne boš upoštevala, lahko se zgodi, da ti bo pa res blazno pasala coca cola in si jo pač privošči… a s pametjo.

Sicer pa: tvoja ginekologinja ti bo vse povedala, že kmalu boš imela tudi res temeljit pregled vsega možnega v krvi…Le brez strahu, sekirala se boš takrat ko (oz. če) bo treba, vnaprej je pa škoda živcev.

New Report

Close