Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Men vital

Men vital

Spoštovani

Doma imam eno škatlico Men vital, ki mu bo kmalu pretekel rok uporabe. Mož jih ne želi več uporabljati. Ker mi je škoda zavreči, me zanima ali ima kakšen učinek, če bi jih jaz uživala. Pomaga tudi pri ženskem libidu oz. ali ima sploh kakšen smisel uživanje za žensko v meni?

hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Vsekakor prehransko dopolnilo Men Vital lahko uporabljajo tudi ženske.

Izdelek vsebuje kombinacijo matičnega mlečka, ginsenga, vitamina E in cinka.

Matični mleček vsebuje vse elemente, potrebne za rast, razvoj in normalno delovanje človeškega organizma. Blagodejno delovanje matičnega mlečka je poznano že zelo dolgo. Že v ljudskem izročilu je znano, da redna uporaba matičnega mlečka daje energijo in izboljša splošno počutje in odpornost organizma. Matični mleček je povsem naraven produkt, ki ima visoko hranilno vrednost, saj vsebuje vrsto vitaminov, mineralov, aminokislin in nenasičenih maščob. Ti gradniki se v matičnem mlečku nahajajo v naravni obliki, zaradi česar jih telo lahko prebavi.

Matični mleček je tako bogat naravni kompleks hranilnih snovi, saj vsebuje:
– beljakovine,
– ogljikove hidrate (saharozo, fruktozo, glukozo, ribozo),
– maščobe,
– širok spekter vitaminov (vitamini skupine B, visoka koncentracija vitamina B5 in vitamina B6), – minerale: železo, kobalt, mangan, kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, cink, žveplo, silicij, nikelj, baker,..
– 17 aminokislin, vključno z 8 esencialnimi aminokislinami,
– različen % 10 HDA kisline (trans-10-hidroksi- 2-decenska kislina).

Žen šen ali ginseng prvotno izvira iz Kitajske, Koreje in severovzhodne Amerike, čeprav so ga kot izvor življenja že pred tisočletji častili predvsem ljudje na Daljnem vzhodu. Gojenje ginsenga je težavno in terja veliko časa, zato je na svetovnem trgu zelo dragocena rastlina. Učinkovitost korenine ginsenga je znanstveno potrdila tudi zahodna medicina. Novejše raziskave so potrdile, da ginseng izboljša presnovo in prenos kisika v tkiva in tako pripomore k večji psihični zmogljivosti, telesni vzdržljivosti in življenjski moči. Dolgotrajno jemanje ginsenga izboljša vitalnost organizma tako pri moških kot tudi pri ženskah.

Dodatno sta izdelku Men Vital dodana še vitamin E in cink, ki ščitita celice pred oksidativnim streso. Cink ima poleg tega tudi pomembno vlogo pri plodnosti in razmnoževanju ter delovanju imunskega sistema.

Kot je razvidno iz napisanega, ima izdelek Men Vital lahko koristne učinke tako za moške kot ženske, zato ga lahko brez težav porabite tudi vi.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close