Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Melvita matični mleček

Melvita matični mleček

Pozdravljeni!

Zanima me še vaše mnenje ali je matični mleček od Melvite primeren tudi za otroka starega 4 leta.
Ta izdelek vsebuje kar 1.000 mg matičnega mlečka. Nekje sem prebrala, da je za otroka primerna količina 250 mg. Na Melviti pravijo, da ga lahko uživajo tudi otroci.

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav.

Spoštovani!

Ustrezen odmerek matičnega mlečka je odvisen od več dejavnikov, poleg starosti in splošnega zdravstvenega stanja otroka, je tu še vrsta drugih dejavnikov.

Na žalost zaenkrat še ni voljo dovolj znanstveno podprtih podatkov, ki bi omogočali verodostojno določitev ustreznega razpona odmerkov matičnega mlečka pri otrocih. Včasih se je potrebno zavedati, da tudi v primerih, ko gre za povsem naravne izdelke, lahko tudi z dolgoletno tradicijo, še zdaleč ni nujno, da so le-ti popolnoma varni za vsakokogar ne glede na zaužito količino.

Konkretnega izdelka sam ne poznam, zato težko komentiram kaj točno vsebuje. Kljub temu, lahko napišem svoje mnenje, in sicer, da bi sam pri otrocih, kar se tiče odmerkov matičnega mlečka, vsekakor raje ostal nekoliko bolj konzervativen in tako otroku staremu 4-12 let nikakor ne bi svetoval več kot 500 mg čistega matičnega mlečka dnevno, še raje samo 250 mg v primeru da gre za dolgotrajnejšo uporabo.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close