Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina meglenje pred očmi

meglenje pred očmi

Spoštovani!
Imam kratko vprašanje. Kje bi bil lahko vzrok meglenja pred očmi? To se mi po malem dogaja skozi vse leto (že več let), predvsem, ko spremenim položaj – npr. vstanem. Težave se mi povečajo poleti, še posebno, če sem nekaj časa na soncu in nekaj delam čepe. Ko vstanem, se mi za nekaj časa pred očmi povsem stemni. Nato malo sklonim glavo in naslednji trenutek je vse v najlepšem redu. Podobne težave imam tudi vsako jutro, ko se mi kar nekaj časa, potem ko vstanem s postelje, vrti in sem povsem omotična.
Imam 26 let, 176 cm, 65 kg. Krvni tlak imam ponavadi normalen (120/80), srčni utrip pa okrog 55/min.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Darja

Spoštovani!

Gre za nevšečnost, ki je davek na vaše idealne parametre in verjetno tudi umirjenost. Pri spreminjanju položaja telesa iz ležanja ali iz čepenja za kratek trenutek ostane kri ujeta v nogah, preden jo srce “prepumpa” v glavo, ki v tem času ostane relativno slabše preskrbljena. To pa v ravnotežnem organu povzroči motnjo, ki jo vi zaznate kot omotico. Relativno nizek tlak se takrat še bolj zniža in težava je tu.

Nič drugega ne morete storiti, kot da se omenjenih dejavnosti lotite počasneje: postopno divgovanje iz postelje, postopno dvigovanje iz čepenja. Izogibajte se vročini, predvsem pa direktnemu soncu na glavo oziroma zatilje.

Nevšečnost sama po sebi ni nevarna, lahko pa bi bila, če bi čepeli na nevarnih mestih (prepadi, ogenj) in bi ne uspeli obvladati svojega položaja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

že kar nekaj časa imam meglenje pred očmi in slabost.Vseeno v kakšnem elesnem stanju sem (sedim,stojim)se mi pred očmi zmegli prostor postane iznakažen in posane mi slabo.in imam občutek da bom omedlela.to traja nekaj minut in večkrat na dan

Spoštovani!

Ob tako skopih podatkih težko ugibam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close