Najdi forum

medolino

Najprej en lep pozdrav!
Zanima me ali lahko dajem 8 mesečnemu dojenčku medolino, glede na to da se med odsvetuje do otrokovega 1 leta, na embalaži piše po 6 mesecu?

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav!

Med se odsvetuje zaradi možne alergične reakcije. Če je kakršnakoli atopičnost prisotna v družini, bi uporabo svetovala po 1.letu, drugače odločitev prepuščam Vam. Na razpolago je veliko vrst otroške hrane, tako da se mi opustitev medolina za nekaj časa ne zdi velika izguba.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Ja, ampak ali drži da se med odsvetuje tudi zaradi spore bakterije Clostridium butulinum, ne vem če sem prav napisala. Bolj me zanima glede tega. To naj bi bil še večji razlog zakaj medu ne. Zanima me, ali mogoče veste kakšna je pridelava tega, ali mogoče obdelajo tako da ni tveganja za dojenčke kar se tiče te spore? Jaz nisem nikjer zasledila, ali je Medolino res varen?

Ja, ampak ali drži da se med odsvetuje tudi zaradi spore bakterije Clostridium butulinum, ne vem če sem prav napisala. Bolj me zanima glede tega. To naj bi bil še večji razlog zakaj medu ne. Zanima me, ali mogoče veste kakšna je pridelava tega, ali mogoče obdelajo tako da ni tveganja za dojenčke kar se tiče te spore? Jaz nisem nikjer zasledila, ali je Medolino res varen?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close