Medij za razpoke…
Hali pozdravljena.
S temle lakom nas je pa že nekaj imelo težave ;-)).
Jaz imam tega od Eberhard firme, ne od Marabuja, zato bom povedala za tega. Meni se je blazno lepo obnesel za lesene pladnje. Pladen najprej pobarvaš z osnovno barvo – akrilno – npr. belo. Potem sem na dno pladnja (na zgornji strani – se razume) nanesla eno bolj temno barvo – npr. temno rdečo. Ko se je posušila sem na deblo premazala z tem pokajočim lakom. Ampak res kar na debelo. Ko se lak popolnoma posuši greš čez hitro spet z osovno barvo (v mojem primeru belo). Tukaj pa lahko zadevo naneseš na debelo in pridejo take bolj debele razpoke, ali pa na tanko – drobne razpoke. Ko se je ta barva spet posušila sem čez prilepila slikico iz servieta, pod katero so se prav lepo videle razpoke. Na koncu sem še rob pladnja pobarvala z isto barvo kot dno – rdečo, in vse skupaj prelakirala. Tako narejeni pladnji imajo krasen starinski videz.
Vedno uporabljam akrilne barve (različnih proizvajalcev) in je čisto ok. Če imaš ta lak sploh ne bi smelo biti težav, tistega od Marabuja pa žal ne poznam. Upam da sem ti kaj pomagala…. Aja, mogoče še to – akrilne barve za takšno uporabo nisem nikoli redčila.
d.
Jutro Hali.
Meni se je tudi na teh okvirjih dobro obneslo. Pa si najprej prebarvala z osnovno barvo ali si lak nanašala na direktno na okvir? Ni razloga da ti na tem odlitku ne bi uspelo, tako kot na lesu, plastiki, steklu. Res pa je da sem jaz vedno najprej nanesla eno barvo + lak + drugo barvo. Pa na debelo ;-)). Nič šparat ;-)).
Sončen pozdravček.
Lep pozdrav sonce rumeno (btw krasen nick)!
Najprej sem prebarvala z osnovno barvo in potem lak in potem druga barva.Ampak možnosti so dve:
1.da sem šparala-pa nisem Gorenjka
2. nekje sem zasledila, da z zlatimi,bakrenimi barvami ni učinka; no jaz sem uporabila zlato barvo :-(…
Tako da odlijem nove okvirje in še preizkušam z “normalnimi” barvami in z deeeeeeebelim nanosom laka…