Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Med zoba zataknjena zobna nitka

Med zoba zataknjena zobna nitka

Pozdravljeni!

Tri dni nazaj se mi je ob nitkanju zob zgodilo, da se mi je med zobama nitka pretrgala in “zagozdila” med dvema zobama, 5 in 6-ko. Nikakor tega delčka ne spravim ven, poskusila sem ga ven potegniti s pinceto, pa se mi je nitka razcafrala, nato z novim kosom nitke, pa sem si tisti košček le še bolj “zategnila” med zoba. Prvi dan me je zelo motilo, tiščalo, imela sem občutek, kot da imam med zobama en ostanek hrane. Naslednji dan nisem več čutila, pa sem poskusila ta prostor očistiti z nitko, a sem očitno spet tisti košček potisnila navzgor, proti dlesnim, nekako “zategnila”.
Kaj naj naredim? Mislite, da bi morala k zobozdravniku? Se zobna nitka lahko razkroji oz. bi mi sčasoma sama “prilezla” ven, čeprav je zdaj zataknjena med dva zoba? Naj povem, da imam zelo malo medzobnega prostora, nitko uporabljam najtanjšo..

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

Priporočam vam obisk pri zobozdravniku, saj nitka ne bo razpadla temveč bo le mesto zastajanja plaka.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close