med v čaju
Zdravo,
mene pa zanima ali med izgubi zdravilne učinkovine oz lastnosti, če ga raztopimo v tekočini? recimo v čaju, limonadi, itd. Vem samo to, da čaj ne sme biti prevroč – nad 40C. Bo to držalo?
Hvala, lp
Pozdravljeni.
Med ne izgubi svojih naravnih učinkovin, če ga uživate v tekočini, ki NE presega 40°C. Zato je idealen za sladkanje čajev in ostalih toplih napitkov.
Priporoča se uživanje tudi z žlico ali namazanega na kruh. Lahko ga raztopite v malo vode, v zeliščnem čaju, mleku ali ječmenovi kavi, pri čemer morate paziti, da pijače niso prevroče, sicer se najpomembnejše učinkovine izgubijo. Mnogim tekne tudi med, zmešan z jogurtom.
Priporočljivo je, da med uživate redno vsak dan in ga uporabljate za sladkanje namesto običajnega belega sladkorja.
Medeni pozrdav.
Forum je zaprt za komentiranje.