Med spanjem
Nekoga bi prosila, če bi mi znal povedati kaj se to dogaja z mano med spanjem. Ali je z mano kaj narobe ali…
Skratka, že nekajkrat se mi je zgodilo ( huuh, kolk je težko najdt prave besede za opis nekaj tako čudnega ), ko sem spala se nisem mogla premaknit, čisto sem otrpla, ne morem odpreti oči, nič. Stvar pa je v tem, da čutim vibracije po celem telesu in me trese. Kljub temu, da se to dogaja med “spanjem” se nekako zavedam kaj se dogaja ampak tega ne morem prekiniti, ne morem se premaknit al pa poklicat nekokga v bližino sebe. Občutek imam kot, da je takrat na postelji samo moja zunanja podoba, jaz pa sm nekje drugje. Ko mine, odprem oči in najprej pogledam okoli…srčni utrip je miren. A je z mano vse OK?
Spoštovani Jerry,
pri vas gre lahko za soroden pojav, kot je hoja v snu ( somnambulizem), le da pri vas spi telo in bdi zavest.Ker je takšno dogajanje pri otocih pogosto in ni nujno povezano z bolezenskimi dejavniki,pa pomeni pri odraslem alarm, zato brž k nevrologu, ali psihiatru, posneti bo namreč treba EEG.
Jerry, jest mam podobne probleme kot ti.
Zbudim se sredi noci(vsaj zdi se mi da se zbudim) in potem me nekaj zacne tresti, ne morem se premaknit, ne morem cisto nic zavpiti, samo cakam da mine in potem ko se zbudim se ne upam vec zaspati nazaj. Pa tudi to se mi je zgodilo: Sredi noci se kao zbudim in potem imam tak obcutek kot da se po sobi plazim, obcutki so cisto originalni; po nogah in rokah obcutim tisti hlad od tal (kot da bi se res plazil). In potem ko se zares zbudim se najdem v postelji. Kaksen sok je to, kot da bi bil na dveh mestih hkrati.
Lep pozdrav!
Živjo, Marko
Prav čudno je tole vse skupi, ne… A si se mogoče že pozanimu pr kakšnem zdravniku ( nevrologu ) v čem oz. zakaj pride do tega? Jaz priznam, da me je kr mal strah it do doktarja k mam občutk, da bo pa pol vse narobe.
A mi lohk zaupaš kolk časa se ti to že vse dogaja, pa če se mogoče spomniš kaj oz. kje naj bi se nahajal takrat.
Pozdrav, Jerry
P.s. upam, da boš odgovoril, vendar tvoj odgovor bom lahko prebrala šele tm okol 7.1.02.
Lepo se imej!
Za Jerry!
Najprej da ti voscim srecno in veselo novo 2002 leto, sreca,
denar, ljubezen pa se skrite zelje…
Sedaj pa k stvari:
sedaj sem star 22 let in moram priznati da je takih pojavov
manj kot pa takrat ko sem bil npr. 16, 17. Nekako pride tako
obdobje ko se mi to dogaja, pocutim se nemocnega. Podnevi
imam ful veliko deja-vujev, ponoci pa te probleme.
Direktno pri doktorju se nisem bil , sem pa iskal odgovore
ze pri prijateljih, ki studirajo psihologijo, potem v krscanstvu.
Potem sem na TV-ju gledal zanimivo oddajo glede tega.
Ce hoces to totalno premleti to temo mi lahko pises na email:
[email protected]
Pa napisi koliko si stara pa ce se ti to s starostjo povecuje ali zmanjsuje.
Imam se veliko za povedat glede tega.
Lep pozdrav!