Najdi forum

med nosečnostjo in dojenjem

A mi lahko kdo pove, ali lahko škoduje otroku, če v tem času ne ješ kruha, testenin, sladkarij, riža, itd?
Zanima me tudi, ali se lahko v tem času še vedno prehranjuješ po načinu ločevanja OH in beljakovin?

Hvala

Jaz bi ti namesto tega priporočala uravnoteženo prehrano, s tem da enostavne OH oz. OH z visokim GI zamenjaš z kompleksnimi OH oz. OH z nizkim GI (polnozrnat kruh, rjavi riž, kuhan oz. pečen krompir z olupkom, zelenjava, sadje, …). Belo moko lahko zamenjaš za polnozrnato (popolnoma ali delno), sladkor izloči, sladkarij tako ali tako nobeden ne potrebuje (raje jej sadje), meso peči na malo olja ali celo brez, nobenega cvrtja, …
Tisto z ločevanjem OH in beljakovin pa je larifari. Shujšaš že, ampak zato ker ne smeš jesti zgoraj napisanih stvari, ker ješ dosti zelenjave, … oz. na splošno paziš kaj ješ.

Sedaj je predvsem važno, da ješ to, kar ti paše!!!! Telo ti bo že samo povedalo, kaj rabi. Jaz sem recimo zelo malo, mogoče 1x tedensko jedla meso, med nosečnostjo pa skoraj vsak dan, tako mi je pasalo.
Poslušaj se in vse bo ok.

Sicer super način prehrane odsvetujem med nosečnostjo, ker se iz telesa izloča preveč strupov prvih nekaj mesecev, ko začneš.

LP, Vrtnica

Nič ne bo narobe. Sicer pa boš sama takoj videla, če pretiravaš, ker boš izgubljala mleko tako v kvantiteti in kvaliteti, kar pa ti bo tvoj malček sam povedal z jokom in nenehno lakoto.

New Report

Close