Najdi forum

Nekatrei pravijo, da doječa mati ne sme uživati medu. Je to res in zakaj??Hvala za odgovor.

Zdravo!
V začetku tega tedna me je hotela napasti ena viroza, pa sem si pomagala z medom (dojim 6 tednov staro deklico). Imela sem občutek, da jo je morda malo bolj zvijalo (krči), drugače pa ne vem kako bi lahko škodil med. Morda, ker je “težak”?

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Kolikor jaz vem, se meda ne daje otrokom do drugega leta starosti, ker je alergen (zaradi vsebnosti cvetnega prahu). Glede uzivanja medu pri mamici pa ne vem. Jaz ga z uzitkom jem, pa pri 15-mesecni dojeni hcerki nisem imela nikoli problemov. Hcerka pa ga seveda se ni jedla in ga tudi se ne bo nekaj casa.

LP,
Meli

Med je lahko močan alergen, zato ni preveč priporočljiv za uživanje v prvih mesecih dojenja, ker je lahko nanj preobčutljiv tudi dojenček. Podobno kot velja tudi za jagodičevje,citruse, arašide, … Če mamica in otrok nimata težav, pa si ga le privoščite. Otrokom samim pa ni priporočljivo dajati medu vsaj tja do drugega leta zato, ker lahko vsebuje zelo strupene spore in trose.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

New Report

Close