Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija mazila za AD

mazila za AD

Dragi starši,
zanima me, katera mazila uporbljate pri svojih otrocih, ko je res že kriza, ko koža že čisto ponori in se otrok že pošteno praska. Poznate kaj drugega razen Elocoma, Advantana in Elidela? Vem tudi, kakšni so stranski učinki teh mazil, a kljub temu, kaj uporabljati, ko je že res huda kriza???!!!

Ko je res vneta in razpraskana koža , mi uporabimo kortizon (advantan, kuterid,elocom) . Elidel pa ni kortikosteroidno mazilo in ga lahko brez skrbi uporabiš, ko je koža malo vneta in še kakšen dan čez. Drugače pazi , da koža ni izsušena . Vsakodnevna nega z olivnim oljem v belobazi ali aqua v eucerolu .

L.P. Meta

Kje pa se dobi ta Elidel? Mi sicer uporabimo Elocom:-(

Tud mi uporabljamo advantan pa elidel, pa olivno olje v belobazi, čeprov včasih čist nč ne pomaga. Mi je pa znanka priporočala polhovo mast. Je frizerka, pa očitno alergična na preparate katere uporablja pri svojem delu. In nazadnje je mela po rokah kr hrastovo kožo, pa ji nč od tistga kar ji je predpisal zdravnik ni pomagalo, potem je zvedla za polhovo mast, se mazala in je vse izginil. Jaz bom probala, čeprov se baje ta mast ful težko dobi, pa tud zlo draga je. Ampak, če pomaga…
Lp vsem

ha, zanimivo, če je bote nabavili mi prosim javite, kje se dobi. bi rada probala. tudi mi smo probali že ogromno naravnoh mazil, pa nič ni pomagalo ali pa je bilo še hujše.

Elidel dobite na recept. Ni kortizon, se pa lahko uporablja pri malo razdraženi koži, ker se na razpraskani koži ne sme uporabljati. Tako da ni neki posebnega, ker vsaj jaz malo rdečo kožo, dokler se otrok ne praska, ne želim uporabljati nič od te kemije. Kožo v tej fazi samo vlažim. Zelo ji odgovarja tudi vlažilni lotion Eucerin Urea + 6% ali %. Eucerin je tudi naravna kozmetika brez barvil,…kar je še posebaj dobro. Pa tudi hitro se vpija v kožo in ne ostane vse mastno, kot pri ostalih mazilih, ki nam jih zmešajo v lekarni in kot pri olivnem olju. Ker namen nege kože je vtem, da jo vlažimo – se pravi dodajamo ureo, ne pa mastimo.

Tudi jaz bi rada izvedela, kje se dobi polhova mast. Če katera izve prosim naj sporoči, ker jih ima veliko ta problem.
Hvala in lp

Da bi blažil bolečine v križu sem uporabljal vse maže od Ketonala, Voltareba pa vse do neke maže na osnovi čebelinih izdelkov. Na slednjo sem dobil tako močno alergijo – reakcijo. Vesa koža je v trebutku izgledala , kot bi imel ošpice in močno me srbelo, da nisem vedel s čim bi si pomagal. In na zadnje sem poskusil še z izdelki za osebno nego iz prodajnega sistema Oriflame. Po petih minutah se reakcija umirila.
Nekdo bo pripomnil, spet mrežni marketig – hoče zaslužiti na račun obupanih. O blažilnih učinkih avstralskega čajevca je bilo obširno napisano tudi v eno od revij Kosmopolitan. Tea Tree olje se uspešno obnese tudi pri čebeljem piku. To so moje izkušnje.

Tea Tree olje
Naravno olje avstralskega čajevega drevesa nanesemo neposredno na problematični del kože. Nemastna sestava izdelka se zlahka nanaša in ostane na koži. 10 ml. SIT 1.300

Blemish Solver
Tea Tree korekturna raztopina
Pomirjujoča antimikrobna zasnova izdelka nepravilnosti in mozoljčke uspešno in hitro izsuši. Predel, kjer se nepravilnosti pojavijo očistite s Tea Tree gelom za umivanje, ki kožo hkrati tudi tonificira ter osveži. S posebnim aplikatorjem nanesite raztopino neposredno na željeni predel. Postopek ponovite večkrat tedensko, dokler se mozoljček ne izsuši. 14 ml.

SIT 992

Meni zelo pomaga krema, ki ima olivno olje (10%) in linolafet. Vendar je ta linolafet na bazi arašidovega olja. Torej, kdor ima težave z arašidi verjetno ne bo zanj. Se moram pa kar naprej mazat. Na srečo sedaj samo po rokah, pa še to zaradi izsušitve (voda, milo, detergenti, praški). Poleti vse težave izginejo.

New Report

Close