Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Maxitrol kapljice

Maxitrol kapljice

Pozdravljeni!

Zanima me ali ti lahko kaplice Maxitrol zvišajo očesni pritisk. V zadnjih treh mesecih so mi očesni pritisk izmerili 3x in vedno je bil normalen. Po enem tednu jemanja kapljic maxitrol (6x na dan po 1 kapljico) se mi je v očesu kamor sem si dajala kapljice pritisk povišal. Ali je možno, da se mi je povišal zaradi kapljic, ali je lahko kaj drugega?

Že v naprej hvala za odgovor!

Nataša

Maxitrol kapljice – sestavina je med drugim tudi kortikosteroid, ki lahko vpliva tudi na očesni tlak, tako da je potrebno ob tem prejemati še zdravila za znižanje očesnega tlaka. Nekateri ljudje namreč na kortikosteroid odgovorijo s povišanim očesnim tlakom. Vsakič znova ko jih boste uporabili je potrebno kontrolirati očesni tlak, ker se v prihodnje to lahko tudi ponovi.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Meni niso predpisali nobenega zdravila za znižanje očesnega tlaka!? Očesni tlak sem imela okoli 24. Namesto maxitrola so mi predpisali maxidex, ki ga moram na 4 dni zniževati za 1 kapljico. Ali je to uredu, ali moram iti še po zdravila za znižanje očesnega tlaka? Kontrolo imam šele januarja.

Hvala še enkrat!

Nataša

Če je očesni tlak okrog 24 mmHg je še vedno v redu. Važno je da se ob vsaki ponovni kontroli izmeri in se ga tako kontrolira.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close