matura
Močno me mika, da bi spremenil izbiro za maturo. Imam sicer višji nivo ANG, geografijo in kemijo.
Za slednjo sem sicer slišal, da je bilo čisto lahko (od večine, s katerimi sem se pogovarjal), drugače pa za GEO. Naj bi blo kar nekaj (za ZGO velja isto) in zelo nejasno postavljena vprašanja ter podrobnosti.
Nasprotno pa, kot smo se zgovarjali, naj bi bili naslednji predmeti smešno lahki: psihologija, nemščina (nižji nivo, jasno) in fizika.
Kakšne izkušnje imate?
Jaz sem poleg tistih obveznih predmetov (slovenščina, matematika in jezik) imela še zgodovino in geografijo. Tako ena kot druga sta se mi zdeli lahki, saj za oba predmeta rabiš veliko splošnega znanja in povezovanja. S tega zornega kota jo potemtakem mogoče ti opisuješ kot težja, ker se pri njima ne moreš vsega naučit, ampak moraš enostavno že znat. Izberi tisto kar te zanima, ne pa tisto, kar se ti zdi (oz. so ti drugi povedali) da je ”lažje”. Ker če te nekaj zanima, se potem tudi lažje spraviš k učenju.
Mene pa zanima, kako je na maturi: a lahko izbereš en izbirni predmet za 8 točk. (vem, da je MAT +1 tuji jezik lahko VN- se pravi 8 točk).
Se pravi, npr. imaš MAT+ANG nižji nivo, SLO je itak 8 točk…a lahko potem izbereš en izbirni predmet (npr. zgodovina) za 8 točk.
Sprašujem, ker lahko na dijaski.net pri izračunu točk izbereš 1 izbirni predmet za 8 točk…
Upam, da ni preveč zakompliciran…:)