Matični mleček kot dopolnilo
Sem mati samohranilka in že kakšen mesec dojim hčerkico. Prebrala sem, da naj bi matični mleček spodbujal nastanek mleka in priporočeno naj bi bilo, da se ga jemlje kot dopolnilo. Mleko mi malce varira-količino mislim.
Kako mi priporočate, da naj jemljem matični mleček, da bo učinkovalo v smeri tvorbe večje količine mleka?
lepa hvala že vnaprej
Pozdravljena.
Matični mleček zaradi svoje edinstvene sestave vpliva tudi na delovanje endokrinih žlez, spodbuja nastanek mleka. Ugodno deluje tudi na nadledvični žlezi in s tem lajša psihofizična stanja, ki so posledica stresnega življenja. To je pri dojenju pomembno, saj je dojenje živčno endokrine narave.
Matični mleček je na voljo v več oblikah in koncentracijah. Gelee Royale v kapsuli vsebuje 350 mg matičnega mlečka, v majhni steklenički (fioli) ga je 500 mg. Priporočamo uživanje tudi svežega matičnega mlečka, ki se zaužije pod jezik, priporočena dnevna količina pa je 1 g (priložena žlička).
Matični mleček uživamo vedno zjutraj na tešče, 30 minut pred zajtrkom.
Lep pozdrav.
Jana
Svetuje se, da zaradi alergij otrokom ne dajemo medu do dveh let starosti. kako je z matičnim mlečkom? je tudi alergen in se ga raje izogibamo do te starosti?
Med in matični mleček odsvetujemo otrokom do starosti enega leta. Tako pri matičnem mlečku kot pri medu so možne alergije, zato je potrebno pri otrocih biti previden. Pričeti je potrebno z majhno količino medu ali matičnega mlečka nato se otroka opazuje tri dni po vsakem povečanju količine. Pri medu svetujemo da pričnete po enem letu starosti s 1/4 žličke in nato opazujete in dvigujete količino do ene cele žličke, najbolje zjutraj, popoldne in zvečer.
Podobno je z uživanjem matičnega mlečka, pričnete z 1/4 dnevne priporočene količine za otroka in nato dvigujete količino. Matični mleček se uživa enkrat dnevno,vedno zjutraj na tešče.
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.