Najdi forum

matični mleček

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in vem, da mi bo kdo izmed vas, sigurno znal odgovoriti. Zanima me namreč ali lahko jemljem matični mleček, če imam alergijo na čebelje pike? Na te stvari se namreč ne spoznam, samo vem, da sem enkrat na enih kapsulah zasledila, ki so vsebovale tudi en delček matičnega mlečka, da morajo pri jemanju biti pazljivi tisti, ki so alergični na cvetni prah. Kaj pa čisti mleček in alergija na pike? Ali ima to sploh kako povezavo? Hvala za odgovore!!!

Posvetuj se z zdravnikom.

V mlajših letih sem dobila licenco za pridelavo matičnega mlečka, čeprav sem bila tudi sama precej alergična na čebelje pike. Doma smo imeli čebele in vse pridelke, meni pa je bila pot zaprta prav zaradi strahu pred pikom. Tudi če me je čebela pičila na vrh glave, mi je oteklo pol telesa!

Ko sem začela živeti bolj polno z naravo (in s tem tudi s piki), je bila oteklina ob vsakem piku manjša (dovolj je bil en mrzel obkladek). Zdaj sem na pike praktično imuna.

Spremenila pa sem tudi svoj odnos do življena in do marsičesa.

Imam prijatelja, ki je alergičen na pike in ima sedaj že preko 100 panjev čebel…

Vse enkrat mine.

Čebelji mleček ti po mojem ne bi smel škoditi. Seveda pa je odvisno od tvojih reakcij na alergene. Jaz sem bila alergična na marsikaj, zdaj nisem na nič. Samo sebe sem malo spravila v red.

New Report

Close