MATI MU NOČE PREPISATI MANSARDE, ŽELI PA DA SI JO UREJAVA
Prebral sem članek in upam, da si se rešila zagat in živiš na svojem, ne pa na njihovem, kajti jaz sem ravno padelv take probleme, kjer se je vrednost nepremičnine povečala za 100%, zdaj pa naj spokam ….po 10 letih….sicer nekaj računov imam….tako se bomo šli slovenskega športa pač…sodišča..
Drži kot pribito, DA STARI IN MLADI NE GREDO SKUPAJ!!!! Pri nas je bilo do sedaj res ql, toda sedaj je konec…..
lp
Glej, on se s svojimi dobro razume in ne ve, zakaj bi bilo zdaj drugače, če je bilo 20+ let tako. Tujec v tej situaciji si ti. Vprašanje je, če se boš ti ujela s taščo in tastom. In vprašanje je, če boš ostala s tem tipom.
Osebno mislim, da ne bo tak velik problem, če se bodo zakomplicirale stvari s taščo in tastom in ti bo hkrati stal tip ob strani. Problem bo, če se boš sama borila proti vsem trem. In problem bo, če se boš s tipom razšla (ali te bo pustil). ZAto mi sploh ni jasno, zakaj ti je tako pomembno, da starši prepišejo mansardo na njega. Jaz bi na tvojem mestu razmišljala, kaj bo “moje” od tega – za vsak slučaj, če gre razmerje po gobe.
Podobno je bilo pri nas. Živimo v mansardi v stanovanju moje mame. Po očetovi smrti je sedaj z mamo problem. Vsa hišna popravila tako večja in manjša in urejanje okolice smo si sicer delili na polovico. Za stanovanje mi je večkrat rekla, da ga bo prepisala name.. Seveda je tu isti problem, boji se prepisati, ker ne ve, kaj se bo nato zgodilo, če pride do kakšnega spora med nami.
Največji spor proti mojemu možu pa dela sama, ker v njem vidi nekoga, da ji nagaja. Po več letnih obdolžbah s strani moje mame, da ji moj mož nagaja, izmišljala si je nemogoče stvari, smo se po 16. letih na hitro odločili in kupili svojo hišo – k sreči sva imela kar dosti prihrankov. Ko je za to izvedela, je bila čisto iz sebe. Sedaj si urejamo stanovanje in smo veseli, da gremo na svoje. Žebelj bomo zabili tam, koder nam bo pasalo.
Kako si bomo razdelili, kar sva vložila, se še dogovarjamo. Denarja nima, bo pa prodala nekaj nezazidljivih parcel.
Svetujem vama, sicer ne vem, kakšna je sedaj situacija, če vama finance dopuščajo, odločita se za nekaj SVOJEGA.
Srečno