Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Maternicni vlozek za zenske ki se niso rodile

Maternicni vlozek za zenske ki se niso rodile

Pozdravljene,

a bi mi lahko katera priporocala samoplacnisko ginekolosko ambulanto, kjer vstavljajo maternicne vlozke zenskam, ki se niso rodile (Ljubljana)?

Kaksne so vase izkusnje? Okvirna cena?

Ze vnaprej se zahvaljujem za vse uporabne informacije!

Pozdravljeni!

MV je na stroške ZZZS, zakaj samoplačniško?

Matjaž

Samoplacnisko zato, ker mi dokler sem bila pod ZZZS, niso nikoli predlagali te opcije kot moznost kontracepcije. Trenutno zivim v tujini, kjer je to razsirjena metoda, je pa placljiva. Ginekoloske in druge preventivne preglede se vedno opravljam v Sloveniji, samo glede na moje izkusnje in izkusnje mojih kolegic, pri moji trenutni ginekologinji vlozka zal ne dobimo ce se nismo rodile.

Iscem torej ginekolosko ambulanto ki sprejema samoplacniske paciente brez ZZZS.

jaz sem tudi o tem povprašala pri moji ginekologinji in mi je rekla da ne glede na starost ne vstavijo materničnega vložka če ženska še ni imela otrok, tako da še najprej jemljem tabletke, jih pa ne mislim jemat celo življenje… če se ne bo dalo na tak način rešiti bo mož naredil vazektomijo, je že šel po potrdilo, samo naročil se še ni. če izveš kje bi se to dalo narediti se prosim oglasi!

Pozdravljeni!

Jaydess je zagotovo primeren za ženske, ki še niso rodile in ne vem, zakaj bi ginekolog to kategorično zavračal. Sicer pa vstavitev MV ni nek bav bav poseg in bi ga moral znati narediti katerikoli ginekolog. Enostavno pokličite naokoli in boste že našli koga. Je pa seveda v celoti samoplačniško v tem primeru. Namreč, na stroške ZZZS maternične vložke nabavljajo le ustanove same in niso več na zeleni recept kot je bilo do pred 2 letoma. Takrat ti ga je lahko na recept napisal osebni ginekolog, vstavil pa poljubno drugi, zdaj k drugemu lahko greš le samoplačniško in to pomeni tudi plačilo vložka. So prebrisani, ti pri ZZZS, mar ne? Sam vložek stane 90-100 €, vstavitev 50-70 €. Če se registrirate na tem portalu vam lahko prek zasebnega sporočila posredujem ime ginekologa v Ljubljani, ne bi rad javno delal reklame…

Matjaž

New Report

Close