maternični vložek
pozdravljeni,
stara sem 16 let. Spolnega odnosa nisem imela še nikoli, vendar obstaja verjetnost, da ga bom imela v kratkem. Problem je, da kondomom ne zaupam popolnoma, zato bi rada rezervo, če se to zgodi. Tabletke ne pridejo upoštev, saj nočem sprememb na sebi in bi mi bilo vsakodnevno jemanje neprijetno. Razmišljala sem, da bi bil materični vložek popolna rešitev zame (se vstavi noter in si pet let brezskrbi in težav – saj baje nima stranskih učinkov, razen bolečin morda). Seveda bi pri spolnem odnosu uporabljala tudi kondom, tako da se zanositve res ne bi mogla bati in prenosljivih bolezni. Se vam zdi primerna rešitev, ali mi to odsvetujete?
Je pa še ena težava in sicer nočem, da bi o tem karkoli izvedela mama. Torej bi obisk ginekologa in vstavitev m. vložka ostala skrivnost? najlepša vam hvala in vas lepo prosim za hiter odgovor!
ali teli hormonski kako vplivajo na telo in počutje? ali je zelo reskirano? se ga čuti med spolnim odnosom oz. kadarkoli? (ga lahko zatipam s prsti ali se tako globoko ne doseže?) imam strah da bi lahko šlo kaj narobe in bi imela težave. so lahko hude posledice? kako vem da je šlo kaj narobe in obisem ginekologa (bolecine se kaj?) vem da imam veliko vprasanj vendar zelim biti popolnoma prepricana preden se odlocim za naslednji korak. najlepša vam.hvala za vse 🙂