Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Materinstvo-še enkrat????

Materinstvo-še enkrat????

Živjo, pišem prvič.Pogum mi je dala Nadja, ki piše da že ima dva otroka v tretje pa ne gre.Prej sem namreč mislila da na ta forum ne sodim.Tudi sama sem že mamica.Imam tri otroke in tudi meni v tretje ni in ni šlo.No končno sem po Klomifenu zanosila in sedaj imamo še enega sončka.Odločili smo se še za enega vendar ne gre in ne gre.Tokrat tudi Klomifen ni pomagal,kljub temu da sem ga jemala tudi tri mesece zapored.Jaz namreč nisem dala skozi nobenih preiskav in če povem po pravici tudi ne vem kaj vse preiskave ki jih omenjate sploh pomenijo.Meni je ginekologinja poleg Klomifen opravila le še UZ in rekla da je vse v redu.Pa zgleda da ni .Kljub temu da že imam otroke je zame vsak mesec, ko ponovno dobim M. boleč, zato z vami vsemi iskreno sočustvujejem, ker vem kaj prestajate.Vsak mesec naredič test pa nič. Na koncu obupaš.Ve večinoma ne jaz pa sem.Nimam moči da bi se borila še naprej.Tolaži me to da tri že imam.Po drugi strani pa, ko berem vaša sporočilca komaj zadržujem solze.Tudi otroci me kar naprej sprašujejo kdaj bomo dobili dojenčka.Odgovora ne vem :mogoče pa nič več.Ne vem ali sem res obupala ali pa s tem ko se ne borim več le skrila svojo bolečino in strah pred ponovnim porazom,
Pa še to: ena je napisala (imena žal ne vem) nekaj o sekundarni neplodnosti(sama že ima dva otroka v tretje pa ji ne rata), pa me zanima če katera ve kaj je to?
Lep pozdrav in veliko sreče predvsem tistim,ki vam še nikoli DO SEDAJ ni bilo dano postati mama, pa vendar izžarevate toliko optimizma.

Lepo pozdravljena… Tudi mi smo v podobni situaciji. Eno krasno bitjece že imamo, sedaj pa ni in ni… Zdravnica pravi, da mora miniti še kakšno leto, ko se bova vsak mesec trudila in z jokom čakala na test…. Ne vem kako naj pomagam… Nikoli mi ni omenila nikakršnih tablet, pomoči… Zanima me kaj “dela” tale Klomifen… Hvala za odgovor, da jo bom znala vprašati in ji povedati kaj delajo druge zdravnice
Katja
P.S. Koliko pa so stari tvoji mali sončki?

Pozdravljena Klara!

Klomifen povzroča ovulacijo, ki je jaz nimam in nimam.To pa sem ugotovila z opazovanjem sluzi in s testom, ki ga dobiš v lekarni.Prejšnjič je po klomifenu do ovulacije tudi prišlo, tokrat pa žal ne.Vzroka ne poznam.Razmišljam da bi zamenjala ginekologinjo.
Glede mojih sončkov pa takole:vsi trije so fantje stari 8in pol,7 in 2in pol.
Kaj pa imate pri vas?

O sekundarni neplodnosti sem prvič brala v reviji Mama, žal zdajle ne vem, v kateri številki, a najbrž v lanski. Zadnje čase je tudi dr. Pušenjak na forumu Ginekologija že nekajkrat omenil sekundarno neplodnost, ki jo lahko povzroči tiho vnetje jajčnikov ali jajcevodov. Očitno sploh ne veš, da je kaj narobe, imaš pa zamašene jajcevode. Sama imam jutri prvo preiskavo – ultrazvok pri ginekologinji, pa jo bom malce povprašala še o tem. Pri sebi opažam zadnje leto šibkejše menstruacije. Tudi glede tega sem na Ginekologiji zasledila nekaj vprašanj, odgovora pa nobenega konkretnega.

Škratek, zanima me, koliko časa si čakala na tretjega otroka? In koliko časa si prizadevaš za četrtega? Kako si se počutila po Klomifenu?

Za tolažbo naj povem, da je v reviji Mama pisalo, da je sekundarna neplodnost lažje ozdravljiva, kot primarna, čeprav ne vedno. Eni so pri 3. otroku pomagali šele z IVF.

Kadar je žena že zanosila,potem pa ne more zanositi več kot 1 leto ,pravimo taki neplodnosti sekundarna.Če pa še nikoli ni zanosila,je taka neplodnost primarna.
Srečno!

Lepo pozdravljena!

Veseli me, da se pogovarjamo tudi take, ki že imamo otroka pa nam v drugo, v tretje, v četrto ne gre.
Ko berem vaše zgodbe, drage forumovke, ki poskušate zanositi prvič, se vedno znova tolažim in si rečem “Hvala bogu za otroka, ki ga imam!”. Zato se tudi ne oglasim tako pogosto, kljub temu da forum prebiram redno.
Ampak kljub otroku, tudi naša bolečina je velika, tudi naša razočaranja vsak mesec znova so huda. Imam 5 let staro hči, ki me vedno znova sprašuje kdaj bo dobila bratca ali sestrico, zakaj ona nima bratca ali sestrice….. Odgovora pa ne poznam.
Lepo pozdravljene vse in hvala vam za vso pozitivno energijo, ki jo oddajate preko tega foruma!

Na tretjega otroka smo čakali pribl.2 leti, sedaj v četrto pa čakamo nekje 1 leto, vendar mi je tokrat ginekologinja predpisala klomifen nekoliko prej glede na to da sem imela težave že pri prejšnji zanositvi.Vendar tokrat ni pomagal.(zaenkrat)
Potem ko sem ga jemala nazadnje nisem šla še nič na pregled, bom šla jeseni.

Spomnim se, da ko sem pred prejšnjo zanositvijo jemela klomifen, me je med ovulacijo zelo močno bolelo na eni strani, kot bi se mi res odmašil jajcevod.No po tistem sem tudi zanosila.

Moti me da mi ginek. ne naredi nobenih preiskav, zato me skrbi da ni res kaj narobe.Pri UZ pregledu je rekla da je vse OK in da lahko zanosim,vendar po mojem opazovanju še vedno ne pride do ovulacije.

Zanima me če se to da imaš zamašene jajcevode na UZ sploh vidi ali rabiš še kakšen drug pregled?

Upanje, mislim da nas je tu več takih, ki še nimamo otrok, ampak jaz ti verjamem, da vaša blečina ni nič manjša. Tako kot me si tudi ve želite otroka in to da ga/jih že imate nima nobene veze z intenzivnostjo želje, ravno tako kot nas tudi vas prizadene negativen test. Samo nikar ne obupaj. Upanje in želje nam dajejo smisel in zadovoljstvo, ko jih dosežemo, da si potem lahko postavimo nove.

Pozdravček

Na ultrazvoku se zamašenih jajcevodov ne vidi. Meni je po ultrazvoku rekla, da je vse v redu, da je sluznica odebeljena. Ko sem omenila možnost tihega vnetja, ki se ne opazi, je rekla, da če želim, me pošlje na HSG, moža pa na spermiogram (tudi pri moških je lahko tako vnetje). Še prej pa mi bodo vzeli kri, da vidijo, koliko progesterona imam.

Sama menim, da ovulacije imam (značilno sluz in dvig temperature sem imela vedno). Le menstruacije so bolj šibke.

Lep pozdrav in čimprejšnjo nosečnost!

dveletno sončico

New Report

Close