Najdi forum

materinska šola

spoštovani forumovci,

imam eno vprašanje,

kaj je materinska šola in kaj točno tam delaš, ali je priporočljivo hoditi tudi bodočemu očetu in, kakšni tečaji še obstajajo med nosečnostjo!

Sama sem šele na začetku nosečnosti, toda sem čisto zbegana! Ali je bil otrokov oče z vami pri porodu? Kaj pa tečaj o dojenju?

hvala za odgovor stokrat!

nataša

Zdravo!

Materinska šola je v bistvu tečaj za bodoče mamice, o poteku poroda in negi novorojenčka, jaz osebno mislim da ni dovolj kakovosten in da bi bil lahko veliko boljši, naj omenim da sem rodila pred 5 leti, mogoče je zdaj kaj drugače.

Za dojenje pa mislim da ne potrebuješ tečaja, dovolj bo nekaj priprav v nosečnosti in nekaj literature. Jaz osebno sem v nosečnosti prebrala in prebirala vse kaj se je na temo nosečnost dalo prebrati (Interneta žal takrat še nisem poznala). Glede na to, da velika večina mamic nima kakšnih posebnih težav pri porodu in dojenju prepuščam tebi za kaj se boš odločila, ni pa treba preveč komplicirati zadeve.

Glede partnerja enak nasvet, ti ga edino najbolj poznaš in lahko sama presodiš ali je v redu da je zraven ali ne. Nič posebnega ne more pomagati pri porodu, je pa velika moralna podpora, to je res.

lp

Živio,
sem drugič noseča in zopet obiskujem materinsko šolo, prvič sem jo pred 14. leti in se ne spomnim čisto točno kako je bilo. Vem pa, da sem se naučila lepo dihati, kar je pri porodu zelo pomembno in vse o prehrani bodoče mamice in tudi telovadile smo. Takrat sem hodila sama. Sedaj jo obiskujeva ob s partnerjem, ker bo tudi poleg pri porodu. Prvič sem bila sama ( sedaj imam drugega partnerja).
Vendar sva bila zdaj šele na enem sestanku- do konca junija bova hodila enkrat na teden. Meni osebno se zdi kar dobra zadeva, tudi druge so bile s partnerji, seveda ne vse. Babica je prijazno pozvala, naj jih tudi druge priženejo seboj, saj to ni pogoj, da bi potem moral prisostovati porodu. Je pa fajn, če moški tudi nekaj ve in dva si lažje vse zapomnita. Pri nas (na koroškem) so sestanki sestavljeni na 5 delov, vsakič je druga tema in različni predavatelji( zdravnik, babica, zobozdravnik, višji upravni delavec). Mislim, da ti škodovalo vsekakor ne bo, je pa na tebi kako se odločiš.
Glede partnerja pri porodu pa tole: seveda je dobro če prisostuje, vendar pravijo, da jih ne smemo siliti, naj bi se vsak sam odločil.
Vse lepo ti želim.

Materinska šola je namenjena materam in očetom, ki želijo vedeti več kot le dogajanje na porodu. Obstaja tudi šola – priprava na porod za očete, ki traja le en dan in očetje pridobijo potrdilo, da so lahko pri porodu.

Midva sva oba hodila v daljšo šolo. Bilo nama je všeč.
Mož je bil obakrat tudi pri porodu – je pa to bila njegova odločitev. Če ne bi bil za, ga ne bi silila.

New Report

Close