Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija maska za pospravljanje

maska za pospravljanje

Pozdravljeni,

Alergije imam že od malega, pred kratkim so mi povedali tudi da imam GERB ( mišica se malo manj zapira, ampak menda ni nek hud primer ) in astmo ( bronhilana preodzivnost, ampak če prav razumem tudi ni kritično ).

Stanovanje sem primerno uredil ( ni preprog, ni zaves, ni rož ), jogi je zavarovan z protialergijsko zaščito, vzglavnik in oddejo redno perem na 60C+. Vlažnost zraka je trenutno 30%. Stanovanje redno sesam in čistim z mokro krpo.

Mislim da je to neka osnova. Ker pa sem občasno izpostavljen bolj kritičnim okoljem, kjer je koncentracija alergenov večja ( npr. med čiščenjem, delo z živalmi parkrat na mesec ) bi mi prav prišla neka zaščita za tisti čas ko je zadeva najbolj kritična. Morda maska za čez usta in nos, da alergeni vsaj direktno v sluznico ne bi prihajali ( v oči bodo vseeno ampak nekje je treba začeti ). Glede mask je tako, veliko jih je za enkratno uporabo, nekatere pa so tudi precej drage. Doma pa imam odveč eno antialergijsko prevleko za vzglavnik. In me zanima ali bi bila stvar primerna, če jo odrežem pravo dimenzijo in uporabim kot masko ? Enako tudi kot zaščita sesalca ( sicer ima HEPA filter vendar občasno ( ko ga prižgem in ugasnem ) opazim da pri zadnjem delu ven pride nekaj drobnega prahu. Bi bilo dobro, če ta material uporabim za obe omenjeni stvari ? Denarja za nov sesalec trenutno nimam, sem se že za omenjene prevleke in ostale ukrepe precej iztrošil. Glede maske pa, če omenjeno ne bo delovalo, vas prosim da mi svetujete kaj in kje se mi splača kupiti.

Hvala vnaprej in lep pozdrav

Res nihče ne ve ? :/

Jaz uporabljam kar maske, kakršne prodajajo v trgovinah z barvami in se uporabljajo pri kakšnem brušenju. Zdi se mi, da pomaga.

New Report

Close