Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina maščoba ali sladkor?

maščoba ali sladkor?

Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s “kurjenjem” zalog pri telesni aktivnosti? Kdaj telo porablja maščobo in kdaj sladkor? Ali je res, da pri večjih fizičnih obremenitvah telo porablja samo sladkor?
Lep pozdrav
AlBa

Telo vedno porablja sladkor, ko ga zmanjka, poseže v depo, kjer pretaplja deponirane maščobe in jih spreminja v sladkor, zato tudi vse diete za hujšanje in sladkorne bolnike prepovedujejo uživanje tako čistih ogljikovih hidratov kot maščob.
Postopek pretvorbe maščobe v sladkor je zapletena zadeva, o kateri sem včasih nekaj vedela, sedaj pa ne več in ne bi poskušala, da ne bo blamaže. Gre za tako imenovani Krebsov ciklus, žal pa so mi podrobnosti izhlapele. :o))

O tem povprašaj v kakšnem dobrem fitnesu ( kjer sestavljajo program vadbe z različnim ciljem ). Precej je vse skupaj odvisno od starosti, telesne pripravljenosti , načina in intenzivnosti vadbe. Praktično pa zadevo določiš z vadbo pri določenem srčnem pulzu.
Na naslovu: http://www.self.com./
boš našla veliko informacij.
LP

Hvala za web…našla sem res veliko koristnih informacij. Po Fitness centrih pa krožijo različne informacije o teh zadevah. Res pa je, da je vse odvisno od strategije vadbe, starosti, fizične pripravljenost…
Vsekakor pa ne pomaga samo vadba. Vsi smo si edini, da je “Kurjenje” najbolj odvisno od kombinacije (veliko) miganja in (maloenergijske) hrane.
Lep dan
A.

New Report

Close