Najdi forum

masaza presredka

Mene pa zanima koliko vas je “ta pridnih” in si masirate presredek, v katerem tednu ste zacele in s kaksnim oljem?

LP, A.

Z oljem weleda, nekje v 34 tednu. Pridnost pa ni na višku, saj sem se do zdakj spomnila le nekajkrat. Zaradi verlikega trebuha, ne pridem več prav zraven. Ne vem če res to kaj pomaga ali je stvar podobna kot kreme proti strijam.

Najbolj pomagajo keglove vaje.To z masažo pa čisto nič.

Tudi jaz sem v prvi nosečnosti dokaj redno delala keglove vaje, pa me niso nič rezali in šivali; na masažo pa ne dam dosti. Keglove vaje, pa bo.

Kdaj pa ste začele delati Keglove vaje?
Jaz sem v 24. tednu, pa se jih spomnem delati enkrat na teden, pa še to ne več kot 50. Mislim, da je to premalo.
Koliko in koliko krat na teden pa ste jih delale/delate?

lp, t.

ko se spomnim-kakšen dan sploh ne.sem v 38 tednu.

Jaz sem sedaj v 29.tednu, keglove vaje pa sem začela delati nekje okoli 20.tedna. Delam jih vsak dan, ponavadi preden grem spat ali pa večkrat čez dan. Včasih se mi ne da in kakšen dan ali dva spustim ven.
Upam, da bodo res pomagale, ker ne vem kako bi mi šlo izvajanje masaže presredka. 🙂
LP

Ojla bodoče mamice!

Jaz sem v 14. tednu prve nosečnosti pa sem o teh Keglovih vajah veliko slišala a nikjer nisem pa še zasledila kaj se tu pravzaprav dela. Prosim za nasvet.
Upam, da nisem še prepozna za izvajanje. Pozdravček.

Hojla Tonka,

pri Keglovih vajah gre za stiskanje medeničnih mišic, kot bi hotela zadržati urin. Izvajale naj bi se tako, da stisneš prešteješ do 10 in spustiš in spet stisneš. To narediš vsaj 10 ponovitev.

Ne skrbi časa imaš še dovolj, sicer pa to najbolj pomaga, je pa vseeno odvisno kako raztegljivo in občutljivo imaš tkivo. Jaz sem v 36. tednu in delam vaje, ko se spomnim zdaj bolj štejem dneve do konca moj fantek je ful aktiven in se že počasi pripravlja na porod.
Veliko srečein upam, da sem ti bila v pomoč
lp
ANja

New Report

Close