Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Marsikaj…

Marsikaj…

Pozdravljeni!

 

Imam par vprašanj.

Ko je bil dojenček star dva meseca, je bila pri nas onesnažena voda. Uporabljali smo vodo iz plastenke, ki smo jo ravno tako prekuhavali 10 minut. Sedaj sem zasledila, da to ni potrebno, pa me zanima, če je lahko kaj narobe, če smo to počeli nekje 2 meseca?

 

Naslednja stvar je baby varuška. Kar nekaj mesecev smo jo imeli ob otroški posteljici na nočni omarici, ves čas vklopljeno, ker ima tudi lučko. Mislila sem, da je seveda narejeno tako, da je prijazno otrokom, pa seveda tehnologija za otroke ne more biti nič drugačna kot za druge. Varuško smo sedaj umaknili dlje, ni vklopljena ves čas, samo zvečer, ko jo res potrebujemo. Ali takšno sevanje močno vpliva na dojenčka?

 

Zadnja stvar je pralni prašek. Nekaj časa sem uporabljala preveč praška glede na količino oblačil. S praškom sem prala tudi dojenčkove plišaste igračke, kar nekajkrat. Zanima me, kako lahko zaužit pralni prašek škoduje dojenčku? Saj je seveda vse dajal v usta.

 

Marsikakšno stvar človek dela nepremišljeno, avtomatizirano, ker si po porodu kot nekakšen zombi. Ne spiš, utrujen si in ne premisliš vsega, pa tudi če si pred porodom že vse naštudiral. Ko pa prideš k sebi, te napake pričenjajo skrbeti, saj bi seveda rad, da je za dojenčka vse popolno.

 

Najlepša hvala za odgovor.

Če ste vodo prekuhavali, ni nič narobe, samo potrebno ni bilo.

Kakšno sevanje imate v mislih pri lučki? Bolj je problem, da telo potrebuje popolno temo med kvalitetnim spanjem.

Svetujemo dvojno izpiranje, da pa bi ostanki praška pri slabšem izpiranju škodljivo delovali, nsem našla strokovnih člankov.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani,

na vas se obračam, ker sem resnično zaskrbljena. Naš 9 mesečnik ima občasno (zadnja 2 meseca) vključeno elektonsko varuško, to je do 2 uri zvečer preden pridem tudi jaz spat. Dobila sva rabljeno in nisem imela priloženih navodil. Skrbi me, ker sem šele danes ugotovila, da jo je imel nameščeno preblizu glavice, cca 20 cm. Danes ponoči sem jo tudi pozabila izklopiti, je bila prižgana celo noč. Sedaj me skrbi zaradi vpliva elektromagnetna sevanja in radiofrekvenčnega sevanja na razvijajoče možgančke in nasploh na njegovo zdravje. Brala sem opozorila, da so te sevanja potencialen kancerogen (levkemije, možganski tumorji). Tako zelo se sekiram, sem naredila ogromno napako? 😔

Druga stvar, ki me skrbi je, da je mali danes v trenutku nepozornosti pojedel košček reklamnega letaka. 😔 Kako zelo škodljive so lahko te barve?

Že vnaprej hvala za odgovore.

Zaskrbljena mamica

Ni mogoče zatrditi, najverjetneje pa takšne škode, ki jo opisujete, aparat ne bo povzročil. Kar zaužijemo, se običajno fv dnevu, dveh, izloči po naravni poti (iz črevesja).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close