Maribor
Pozdravljeni,
v kratkem me bo v Mariboru obiskala prijateljica. Sama tu študiram, vendar večino časa presedim za knjigami in mesta ne poznam preveč dobro… 🙂
Prosim torej, da mi svetujete, kam jo lahko peljem, da ne bova ostali zgolj pri Europarku in starem mestnem jedru. V načrtu že imam Čajek, Jazz club Satchmo, park, Lent… Je še kak tak poseben lokal, zanimivost, karkoli? Hvala vnaprej, res bi ji rada predstavila MB v najboljši luči. 🙂
Sprehodita se po Lentu, usedita se na sonček pri vinoteki Vodni stolp, pojdita na sprehod ob Dravi do otoka, v centru na kavico v Vintage Cafe, pri Florjanu ali Ilichu na tortico, na čajek na čaj (meni še bolj ljuba čajnica Adam in Eva v Košakih- veliko bolj prijetni in umirjeno), obisk Satchmota ali KGB-ja je nujen, sploh, če ujameta kak koncert, mogoče večerna pijača nekje na Poštni ulici, lahko gresta v kino Udarnik na ogled kakega art filma, v Gustafa na kak koncert (včasih presenetijo z zares norimi glasbenimi večeri).
Lahko tudi v SNG v opero, balet ali dramsko predstavo, mogoče v lutkovno gledališče, pa ogled galerije, muzeja, gradov, cerkva- se sprehodita po centru in sproti zavijata.. 😉
Če sta za eksotiko, pojdita v indijsko restavracijo Simfonija okusov v Meljskem dolu (dosegljivo tudi za študentski žep- obrok za 5,5€ – all u can eat)
Sprehod skozi park je itak nujen, Europark pa, prosim, zamenjajta za Kalvarijo ali Piramido. 😉